Дрецун: Назив листе „Србија“ биће промењен

drecun-izdajnik

Коментар уредништва: Ово је заиста понижавајуће, али достојно издајничке власти из Београда. Понижавају их и снагу показују на њима чак и шиптари, а све је то плод издајничког и поданичког односа носиоца државних функција према западу и Америци. Чак не дозвољавају да на сепаратистичким изборима једне мањинске заједнице на територији државе Србије нека листа носи име „Србија“. Понижавајуће, како издајничка власт и заслужује.

БЕОГРАД – Председник Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије Милован Дрецун изјавио је данас да је неопходно јединство у реализацији државне политике о КиМ, у чијој основи је сада Бриселски споразум, чији је темељни стуб формирање заједнице српских општина.

Дрецун је, гостујући у Јутарњем програму РТС, рекао да „није прихватљиво да има оних који ће реметити тај процес, који ће онемогућавати или активно радити на бојкоту избора, а самим тим угрожавати потоње формирање заједнице српских општина“.

Поводом одлуке Владе Србије о распуштању Скупштина општина Косовска Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток, Дрецун је истакао да не може нико боље да заштити интересе српског народа и српски народ на Косову и Метохију, а самим тим и интересе Србије, од владе у Београду.

„Не може нико да злоупотребљава ни овлашћења Владе Србије, ни буџетска средства, ни положај, ни функцију на којој се налази да би угрожавао политику коју спроводи Влада“, нагласио је Дрецун и додао да општине на Косову и Метохији нису укинуте и да оне настављају да функционишу.

Дрецун је рекао да је неопходно изаћи на предстојеће локалне изборе на Косову и Метохији и да очекује компромисно решење у погледу назива листе „Грађанска иницијатива Србија“, што је сада тренутно највећи проблем, јер Приштина шаље снажне поруке да ће ЦИК одбити да прихвати листу под тим називом.

Дрецун је рекао да очекује да ће бити преформулисан назив листе иза које стоји Београд, да се не спомиње Србија, али да она има неку одредницу која ће упућивати на српски карактер листе и на снажне везе са Београдом.

„Уместо Србије, вероватно ће бити српска листа или тако нешто“, рекао је Дрецун и додао да би, према предвиђеном року, Приштина то требало да реши до 14. септембра, а да је битно да на листићу нема симбола самопрокламоване назови државе.

Танјуг

Фејсбук објава