Србија распродаје Косово

dss slika

Члан Председништва ДСС је навео да ће његова странка и после последње рунде преговора поднети предлог за оцену уставности тих договора.

Говорећи о локалним изборима на Косову заказаним за 3. новембар, он је казао да ДСС не позива на бојкот косовских избора јер се бојкотује оно што је леглно, а за ДСС ти избори су нелегални. „Ми можемо да позовемо да Срби не изађу на изборе које организује Централна изборна комисија лажне државе Косово“, рекао је Милутиновић.

Он је навео и да се мало људи пријавило на листама за учешће на косовским локалним изборима наводећи да је у Лепосавићу предвиђено 19 људи, а да се пријавило седам, у Косовској Митровици 19 а пријавило се шест, а у Звечану и Зубином Потоку је предвиђено 19 а пријавило се пет.

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је после синоћне рунде дијалога с премијером Косова Хашимом Тачијем у Бриселу да је постигнут договор о телекомуникацијама и енергетици, и о доброј припреми локалних избора на Косову, чиме је Србија испунила услове за почетак приступних преговора с ЕУ.

Дачић је, после разговора с Тачијем и високом представницом ЕУ Кетрин Ештон, истакао да ће Приштина испунити све на шта се обавезала у припреми новембарских избора на Косову и нагласио да ће изборни листићи бити „статусно неутрални“.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=09&dd=09&nav_category=640&nav_id=751596

Фејсбук објава