Едита Тахири: Србија признала независност Косова на пољу телекомуникација и енергетике

edita tahiri

ПРИШТИНА – Такозвана заменица премијера Косова Едита Тахири рекла је вечерас да је споразум о телекомуникацијама и енергетици, који су јуче у Бриселу постигли злочинац Хашим Тачи и Ивица Дачић, од великог значаја за Косово, јер се њиме омогућава успостављање међудржавне сарадње у тим областима.

Посебно је важно да је на тај начин Србија признала независност Косова на пољу телекомуникација и енергетике, рекла је Тахири, преноси Коха диторе.

Према њеним речима, у области телекомуникација је договорено да Косово добије свој међународни телефонски код, 383 или 384, а доделиће му га, уз помоћ ЕУ, Међународна телекомуникациона унија (ИТУ).

Тахири је истакла да је споразумом предвиђено да се у фиксној телефонији дозволи рад једном новом оператеру, а неће бити лиценцирања новог оператера мобилне телефоније, јер је за то потребно расписати међународни тендер.

„Оно што је дозвољено је привремена услуга у ограниченој области рада како би се омогућила да једна нова компанија до тендера пружа услуге у једном дијелу наше земље, а још важније да ће бити угашени сви оператери, било у мобилној било у илегалној телефонији, који су до сада радили илегално на Косову”, казала је такозвана заменица премијера Косова.

(Фонет)

Фејсбук објава