Србија предала шиптарима „струју и телефоне“

vucic siptar1

БРИСЕЛ – Висока представница ЕУ Кетрин Ештон саопштила је вечерас да су председник Владе Србије Ивица Дачић и косовски премијер Хашим Тачи постигли договор о струји и телекомуникацијама.

„Састала сам се данас у Бриселу са премијерима Дачићем и Тачијем како бисмо наставили разговор о примени договора из априла. Премијери су постигли договор о струји и телекомуникацијама“, наводи се у саопштењу после састанка.

Када је реч о новембарским локланим изборима на Косову и Метохији, Ештонова је рекла да је сагледан напредак постигнут до сада и да су неке важне одлуке донесене како би се обезбедили фер избори, са максималном могућом излазношћу.

Премијери су се договорили да се Радна група за изборе, на чијем челу је ОЕБС, састане поново наредних дана, како би одлуке донесене вечерас биле примењене у што скорије време, каже се у саопштењу.

Радна вечера у Бриселу завршена је око 22.45 сати, а Хашим Тачи је, по изласку са састанка рекао да је постигнут договор о струји и телекомуникацијама. Тачи је новинарима још рекао да су се две стране, када је реч о локалним изборима на Косову и Метохији заказаним за 3. новембар, договориле да избори треба да буду добро организовани и да излазност треба да буде што већа.

Нова, 16. рунда разговра почела је око 17 сати, билатералним разговорима Ештонове прво са Дачићем, а потом и са Тачијем. У делегацији Београда је и први потпредседник владе Александар Вучић.

ТАНЈУГ

Фејсбук објава