Свака птица своме јату или зашто овде не видимо епископа Артемија?

uzurpator i izdajnici

Једна слика, а говори тако много и показује и доказује свима који још увек не виде како треба, да добро погледају и разумеју. Ова слика је од 1. септембра ове године и на њој поред неканонског рашко-призренског епископа Теодосија видимо и Оливера Ивановића и Крстимира Пантића. Ова позната имена су колико данас осванула на листама за шиптарске, сепаратистичке и србоубилачке изборе. Једно је сигурно и очигледно, ови издајнички сасуди се окупљају око централне издајничке фигуре на Косову и Метохији а то је епископ Теодосије, који је издао свога оца, православље, отаџбину и своју душу.

На истој слици се види како тај новотарац и екумениста причешћује народ иако је пост тек прошао. Они верници који се држе Предања и проверених пастира и одговорно се припремају за свето причешће, постом и исповешћу, овај најсветији чин су обавили у посту. Међутим за новотарце, који кваре Предање Цркве православне и погрешно и душегубно уче народ, може причешћивање сваке недеље, сваког празника, свакога дана. Може али такво причешћивање није на здравље и спасење него на суд и осуду.

Све је јасније да прогнаног епископа Артемија није могуће ни замислити у јату оваквих птичица, нити пак овакве птичице око њега. Око њега се окупљају друге птице и друго јато толико различито од овог као што се дан разликује од ноћи. Ако је љубав и борба за православну веру и Косово и Метохију окупила око епископа Артемија борце истога духа и настројења спремних да лично подреде општем и узвишеном и да због тих вредности и пострадају када треба, онда остаје питање шта је то што је ове птичице окупило око духовно, морално и национално посуновраћеног епископа Теодосија? Само једно и једино, а то је лични интерес и корист.

Међутим такви су изабрали лош (косовски) удео имајући у виду оне свете речи Светог кнеза Лазара изречене пред бој на Косову: „Земаљско је замалена царство а Небеско увек и довека.“

Функционални линк за више фотографија

 

Уредништво “СРБИ НА ОКУП”