Звонко Михајловић: Гласачки листић – превара за српски народ

Zvonko-Mihajlovic

Интервју са Звонком Михајловићем, функционер СРС, општина Штрпце, Косово и Метохија.

Како коментаришете спиновање информацијама да је српска страна однела победу када је у питању изглед гласачког листића?

Сваки бољи познавалац прилика на терену је одмах знао да је покушај Приштинске стране да на гласачком листићу истакне лого ”Републике Косово” само део трговине који има за циљ наводно чињење уступака Србима услед повлачења истог. На ниједном гласачком листићу у свету се не истиче назив државе у којој се одржавају избори. Али зато овакав, чини ми се унапред договорени покушај је, уствари послужио заговорницима и потписницима бриселске капитулације да на Србе врше страховити притисак да изађу на те изборе. Дакле није овде реч о било каквој победи српске стране већ о срачунатом потезу да се до краја примени бриселски споразум на све могуће начине.

На крају крајева најжалосније је то што се целокупна јавност у Србији бави формом а не суштином ових Тачијевих избора. А суштина је у томе да ће после 03. новембра за када су избори и заказани, доћи до гашења државности Републике Србије на простору Косова и метохије. Да ће нестати све српске институције за чије постојање се везује опстанак свих Срба. Да ће бити успостављене државне границе између централне Србије и Косова и Метохије. Да ће након извесног времена наступити период асимилације српског становништва. И још безброј негативности са далекосежним последицама које се неће моћи дугорочно отлонити. Дакле суштина се намерно прескаче јер нико у Влади Републике Србије не нуди одговоре на ова отворена питања.

Какво упориште има у бирачком телу кандидат из Штрпца, Тачи – Вучићевог режима, господин Реџић?

Што се самих кандидата тиче па они су најбољи показатељ колико је све ово велика превара за Србе и колико је са друге стране државно руководство Србије спремно да попушта на штету сопственог народа. Сви њихови кандидати који су окупљени око некакве ”јединствене српске листе” а предводе их кадрови СНС-а и СПС-а, су људи без политичког искуства, без адекватног образовања, без угледа у свом народу, спремни на свакојаке калкулације и дилове, без јасног циља и плана. Једном речју људи без части и морала којима је лични интерес основни императив бављења политиком. Оно што их препоручује је њихова спремност да извршавају налоге својих политичких централа у Београду. Али када смо код овога потребно је рећи и то да нас искуство учи да су многи отказивали послушност својим партијским шефовима и окретали се онима од којих добијају новац и остале привилегије, а то су Хашим Тачи и дружина у Приштини. Зато не бих ни у овом случају искључио такву могућност.

Најновији пример за то је учешће ДСС на шиптарским изборима упркос ставу странке да се не узима учешће.

Како коментаришете излазак на изборе тзв. грађанских иницијатива?

Када се узме у анализу ко све стоји иза грађанских иницијатива онда није тешко да се закључи да су они сви одреда на неком од америчких платних спискова. Најбољи пример за то су Душан Јањић и Оливер Ивановић који одскора имају и неке своје странке. Дакле овде је реч о покушају да се што више људи активно, кроз медије, укључи у лобирање како би се анимирао излазак што већег броја бирача на те изборе. Тежиште се ставља на север Косова и Метохије јер је тамо отпор највећи. Оног тренутка када северни део КиМ буде интегрисан у тзв. Косовски систем тек тада албанци могу да кажу да су заокружили територију своје државе. Уједно је и то разлог због чега постоје и многи и Срби, по имену и презимену, који лобирају за њихову ствар, наравно за шаку долара.

Како шиптарски медији коментаришу чињеницу да Београд подржава изборе које спроводи Приштина?

Овде је ствар потпуно јасна, Срби ће изгубити све а шиптари добити све, чак и оно што никада није било њихово, а КиМ је вековима била српска територија. Стога задовољтво не скрива ниједан шиптарски политичар па ни ниједан њихов медиј. Оно што је поражавајуће је запрепашћење код многих шиптарских политичара колико су Срби спремни да буду сервилни и послушни. Примера има безброј а један од њих су свакодневни хвалоспеви потурица из редова СЛС-а који често пута говоре и тиме се хвале како су већинско српске средине, каква је рецимо Штрпце, претворе у најбољи пример мултиетничке општине. А сви добро знамо да нема ниједног грана на КиМ у коме живи неки Србин. А после избора велико је питање да ли ће Срба бити и у сеоским подручјима.

Извор: радикалиинфо