ПУТИН: Американци би да сиријским „устаницима“ обезбеде ракетну и авио-подршку

Putin Vladimir 1

РУСКИ ЛИДЕР РАЗОТКРИО РАЗЛОГЕ НАЈАВЉЕНЕ НОВЕ ВОЈНЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ САД НА БЛИСКОМ ИСТОКУ

  • Такозвани устаници су у тешком положају. Они који стоје иза њих – не могу да им испоруче авионе и ракетне системе, а немогуће их је научити. Излаз је само један – да сами изводе нападе. Али, ако се то догоди, то ће бити крајње жалосно

РУСКИ председник Владимир Путин објаснио је разлоге могућег напада САД на Сирију, али није хтео да износи претпоставке колика је вероватноћа таквог напада.

„Откуд бих  ја то знао. То треба њих да питате. Ја могу да вам кажем зашто се то догађа, зашто се то разматра.

Видите, то је елементарна ствар за људе који су упознати са ситуацијом. Сиријске владине снаге су у офанзиви. Такозвани устаници су у тешком положају. Они немају оружје какво имају владине снаге: немају ни авијацију, ни ракетну технику, немају ни ракетне и артиљеријске системе.

Шта треба да ураде они који су спонзори такозваних устаника и они који стоје иза тих спонзора? Да им помогну у војном смислу. Како? Тако што ће им дати оно што немају.

Не могу да им испоруче авионе и ракетне системе, а немогуће их је научити. Излаз је само један – да сами изводе нападе.

Али, ако се то догоди, то ће бити крајње жалосно“, изјавио је руски лидер, одговарајући на питања новинара после посете Сибирском и Далекоисточном федералном округу.

ФАКТИ.ОРГ