Списак произвођача ГМО производа!

stop gmo

Београд – Генетски инжењеринг омогућава научницима да створе биљке, животиње и микроорганизме манипулацијом гена на начин који мења структуру природних ствари.

Ови генетски модификовани организами (ГМО) могу да се прошире кроз природу и укрсте са природним организмима, чиме се загађује чисто окружење и будуће генерације иду у непредвидививим и неконтролисаном начину и правцу развијања.

Њихова дистрибуција је „генетичко загађење“ и главна претња здрављу, јер ГМО не може бити повучен кад је једном пуштен у животну средину.

Због пословних интереса, јавност се ускраћује право да знају о ГМО састојцима у ланцу исхране, а самим тим губи право да их избегну упркос присуству обавезе обележавања у појединим земљама.

Биолошка разноврсност мора бити заштићена и поштована као глобално наслеђа човечанства, а један од кључних ствари за наш опстанак на планети. Многе Владе покушавају да реше претњу ГМО са међународним прописима, као што је протокол биосигурност, али не треба сметнути са ума да иза ГМО лобиста стоји огроман новац и велика корупција којом покушавају да „прогурају“ законе који ће им омогућити продају њихових производа, а на штету људи.

Greenpeace је објавио списак произвођача ГМО производа:

1. Snickers

2. Супе Campbell

3. Пиринач Uncle Bens Mars

4. Чај Lipton

5. Mars M&M

6. Twix

7. Milky Way

8. Cadbury (Кадбери) чоколада, какао

9. Ferrero

10. Nestle чоколада

11. Чоколадни напитак Nestle Nesquik

12. Безалкохолни напитак Соса-Соla

13. Sprite, Fanta

14. Pepci-Соla

15. 7-Up

16. Сосови Knorr

17. Кекс Parmalat

18. зачини, мајонези, сосови Hellman’s

20. зачини, мајонези, сосови Heinz

21. Дечји напитак Nestle

22. Hipp

23. Abbot Labs Similac (млеко у праху за бебе)

24. Јогурти, кефир, сир, дечји напитак Denon

25.McDonald’s мрежа „ресторанов“ брзе хране

26. чоколадс, чипс, кафа, дечји напитак Kraft

27. кечап, сосови. Heinz Foods

28. дечји напитак, производи „Делми“ Unilever

Верујемо:

ГМО не би требало да буде пуштен у животну средину, јер не постоји адекватан научно разумевање њиховог утицаја на животну средину и здравље људи.

Залажемо се за непосредне привремене мере, као што су обележавање ГМО састојака.

Такође смо против свих патената на биљке, животиње и људи, као и патената на својим генима. Живот није индустријска роба. Када смо силом обликовали живота и снабдевање храном на нашој планети у складу са економским моделима, а не својим природним, то радимо на сопствени ризик.

Магацин