Русија се спрема за рат са НАТО

putin-vojska

Осим ратних бродова који се већ налазе на терену, најновија одлука Кремља је да пошаље и извиђачки брод „Пријазовје“ у Средоземно море у сврху прикупљања информација.

Потпуно је јасно шта то значи када нека земља у зону евентуалних ратних дејстава осим ратних бродова пошаље и практично брод за шпијунирање, пресретање и обраду информација.

Ово је јасан сигнал и НАТО и Америци, да Русија неће мирно посматрати комадање Сирије.

Такође је јасно да Русија неће дозволити рушење њеног кредибилитета, осим што би и Путин изгубио углед.

Руско министарство одбране је ускратило информације о разлозима изласка извиђачког брода „Пријезовје“ из базе у Севастопољу.

Москва, један од највећих снабдевача Сирије оружјем, навела је данас да САД нису доказале своје тврдње о употреби хемијског оружја у Сирији од стране Асадовог режима.

Кремљ верује да иза напада стоје побуњеници, који желе да изазову интервенцију Запада у Сирији.

Све анализе говоре да је светски рат веома близу уколико јуришници у САД, Франсцуској и Британији истрају на уласку коалиције у фазу бомбардовања Сирије.

Да парадокс буде већи, сада је највећи опрез и глас разума показао управо Барак Обама, који је први почео да говори о кажњавању Сирије.

Такође се примећује у анализама да моћна Западна пропагандна машинерија не ради онако неприкосновено како то иначе уме.

Пукотине у њеној пропагандној сили се већ примећују, што је резултирало одбијањем британског Парламента да удовољи захтевима Дејвида Камерона.

Неки политички коментатори из Британије наглашавају да је том одлуком Камерону продужен политички живот.

Зачуђује међутим став француског Председника Оланда који у изборној кампањи није показивао ратне намере. Очигледно је да крупан капитал вуче потезе у Француској, али су заборавили једну битну ствар, Сирија није Либија.

rusija-vojska-rakete

Овога пута имају испред себе Русију и Путина.

Аналитичари у својим анализама наглашавају да је Обама на неки начин устукнуо због покрета руске морнарице и стављања војске у виши ниво готовости, као и јавно упозорење Владимира Путина.

Иако је Обама имао законско право да заобиђе Конгрес, он то није учинио, што је веома мудро и мора се признати да Обамин кабинет ради као швајцарски сат. Тачно затежу и попуштају како прилике налажу.

Резолуција коју је Бела кућа упутила америчком Конгресу, наводи да је Асад у нападу хемијским оружјем убио виже од 1000 људи и захтева одобрење напада на Сирију.

rusija-ratni-brod

Врло је неизвесно шта ће Конгрес одлучити, јер у њему постоје, сада је извесно, две опције, она за рат и она против.

Амерички Конгрес није тако јединствен као што је био само пре 6 месеци у одлуци да треба бомбардовати Сирију.

Осим тога није занемарљиво ни то што је по питању војне интервенције Обама изгубио подршку јавности, без чега Америка никад не иде у рат.

Оно чега је Обамина администрација веома свесна је и то што добро знају уколико угрозе  руску базу да то Русија неће мирно посматрати.

Гомилањем ратних бродова и технике у ратном подручју, Русија је сасвим јасно поручила да је спремна за рат, а то уколико се догоди може бити само 3. светски рат који би угрозио све земље света.

obama putin

Оно што је такође симтоматично је и да су затајили информативни медији, који уопште нису пренели отворено Путиново упозорење Обами.

Из свега изнетог намеће се закључак да је веома неразумно да две, највише три земље, иду у некакву казнену експедицију једне стране у грађанском рату.

То се једноставно не може оправдати никаквим хуманитарним разлозима, јер исти сценарио у Авганистану, Ираку и Либији дао је катастрофалне резултате и потпуно уништење демократије ако ју је уопште било, уз тотално разарање земље.

Вестинет.рс