ЧУДО У АТЕНИЦИ

crkva u atenici
Црква Свете Марине у Атеници
Vladika Jovan
Да се јадан за зелен бор вати
И он би се зелен осушио
Рођен је у Ариљском крају, чијом заслугом се у Ариљу ових дана збило чудо. Наиме, Ариље је добило нови манастир посвећен Светом Стефану. Освећењу манастирске цркве је присуствало преко 1.600 православних душа (иако је био радни дан). Манастир је освештао владика РПКМ у егзилу Артемије.
За ту изванредну посету чина освећења заслужан је г. Јован захваљујући чијим ТВ наступима (њега и његових сарадника), је народ разумео поруку, па га није послушао, него напротив.
Друго ремек дело г. Јована је његов поступак према свештенику цркве у Трешњевици, услед чега је раније препуна црква верног народа на Литургијама, постала тужно и жалосно празна
Треће ремех дело г. Јована је унаказивање славе манастира Преображење где је са својим полтронима и наоружаним људима успео да укаља и ову светињу својом новотарском службом.
Тиме је ожалостио многе, а једна од монахиња сретењског сестринства – Матрона, духовно чедо оца Венјамина је због тога, истог дана напустила свој манастир и упутила се у Епархију РПКМ у егзилу да потражи мир и спас за своју душу.
Како ће преображењско братство поднети ову саблазан остаје да се види.
Ко преживи, причаће.
Четврто ремек дело овог несрећног човека је ЧУДО У АТЕНИЦИ.
Србин из Чачка
Вашим посетиоцима препоручујем компетентне информације наше браће у Христу са сајта Борба за веру:
http://borbazaveru.info/content/view/6062/1/
http://borbazaveru.info/content/view/6060/1/
http://borbazaveru.info/content/view/6059/1/
http://borbazaveru.info/content/view/6056/1/
http://borbazaveru.info/content/view/807/1/