Биљка која 10.000 пута ефикасније лечи рак од било чега досад откривеног?!

Graviola

Гравиола је биљка пореклом из прашуме Амазона коју локални становници већ столећима користе у лечењу астме, проблема са јетром, артритиса, болести срца. Због њене ефикасноости називају је “чудесна биљка” и много верују у њену моћ лечења. Ова биљка је нови ХИТ природне медицине и вест о њој се шири брзином светлости. Гравиола (Аннона мурицата) је зимзелена биљка пореклом из Средње и Јужне Америке. Данас расте у Мексику, на Карибима, Колумбији, Перуу и Венецуели. Могуће ју је наћи у подсахарским земљама Африке те у југоисточној Азији.

Гравиола живи у подручјима високе влаге у којима су зиме релативно топле јер ова биљка не подноси температуре испод 5 степени кад доживљава оштећења лишћа и ситнијих грана. Температуре испод 3 степена Целзијуса за ову биљку могу бити кобне јер тада њени плодови постају суви и губе квалитет. Гравиола има угодан, слаткаст укус који упоређују с комбинацијом ананаса и јагода с кремастом нотом која подсећа на кокос или банану. Плод гравиоле можете јести у изворном облику или од њега можете правити сок. У лечењу се користе лишће, кора, плод и семенке гравиоле.

Гравиола и рак

Гравиола је биљка која је најпознатија по свом деловању на станице рака. Према проценама неких стручњака, гравиола селективно убија станице рака и до 10.000 пута је јача од лекова за хемотерапију.

У лечењу карцинома гравиола делује на више нивоа:

– уништава станице рака али уз то нема нуспојава

– штити имунолошки систем

– помаже у избегавању смртоносних инфекција

– успоставља нормалан рад органа

– враћа животну енергију и позитиван поглед на живот

Према лабораторијским тестовима једног америчког произвођача лекова, екстракт биљке гравиоле убија малигне станице 12 врста карцинома. Међу њима су карцином дебелог црева, дојке, простате, плућа и гуштераче.

Спојеви стабла гравиоле и до 10.000 пута су јачи од адриамицина који се обично користи у хемотерапији. За разлику од конвенционалних лекова, гравиола не штети здравим станицама, а ефикасно убија станице карцинома. Осим тога што делује на рак, гравиола има и друга лековита својства – делује против бактерија, гљивица и паразита, регулише крвни притисак и помаже код стреса, депресије те нервних поремећаја.

Скривена од јавности

Након открића лековитих својстава гравиоле фармацеутска индустрија се сусрела са следећим проблемом: према закону се природни састојак или биљка не могу патентирати. На такав начин фармација је изгубила своју прилику да из овог природног лека извуче огроман профит. Али фармацеутска индустрија није хтела одустати од гравиоле – у лабораторију су фармацеути покушавали синтетизовати најмоћнији састојак гравиоле који убија станице рака. Но чудесни је плод било немогуће вештачки размножити. Након изгубљених милиона долара уложених у тестирања, фармацеутска компанија се повукла из пројекта, задржавајући у тајности све бенефите које гравиола има.

Но, срећом, један од научника је јавно проговорио о ефектима ове биљке. Цели низ касније проведених истраживања потврдио је ефикасност гравиоле, али су резултати често остајали скривени од очију јавности. Истраживање објављено у часопису Јоурнал оф Натурал Продуцтс, након студије спроведене на Универзитету у Јужној Кореји потврдило је да гравиола селективно убија станице рака “10.000 пута боље од адриамицина”. На јужнокорејском универзитету су потврдили да гравиола убија станице рака, али чува здраве станице, што је разликује од хемотерапије која неселективно уништава све репродукцијске станице.

Студија на Универзитету Пурдуе открила је да састојак из лишћа гравиоле прецизно и селективно убија станице рака између људских станица, те је посебно ефикасан против рака простате, гуштераче и плућа. Једина наведена могућа нуспојава конзумирања гравиоле повезана је с високом концентрацијом анонацина, супстанце која је повезана с одређеним атипичним формама Паркинсонове болести.

НАРОДНИ ЛЕК