Избори којима Београд укида Србију

kosovo_srbija

Фарса око локалнх избора на Косову и Метохији расписаних по „законима Косова“ настављена је „жестоким нападом“ Ивице Дачића на гласачке листиће које штампа „централна изборна комисија Косова.“ „Србија неће прихватити гласачке листиће на којима је лого Косова“ изјавио је премијер и додао „ми не можемо под таквим условима да учествујемо на изборима. Кад кажем ми мислим на српски народ на Косову. Или ће бити статусно неутрални или ми у томе не учествујемо. То је гаранција за Србе да могу да верују својој држави“, закључио је Дачић. Још један „јунак“ Марко Ђурић саветник председника Србије и члан преговарачког тима са Приштином, каже да Србија неће пристати да учествује „на косовским локалним изборима 3. новембра, ако на њима буде постојало макар иједно обележје лажне државе Косово“.[1]

Међутим, Дачић је претходно устао у одбрану правног поретка „независног Косова.“ Он је запретио сечом српских глава на Косову и Метохији свима који не слушају Београд. У овој поруци намењеној да изове страх и панику међу угроженим Србима на КиМ премијер је најавио да ће „сви функционери који се противе учешћу на предстојећим косовским изборима бити смењени јер воде политику супротну интересима Србије.“ Дачићева претња је уследила као реакција на потез Срба који су у складу са Уставом формирали Скупштину АП Косова и Метохије и најавили бојкот Тачијевих избора. „Нико нема права да води политику која је супротна државним интересима Србије, а који се у овом тренутку састоје у томе да Срби на Косову имају своје легитимне и легално изабране представнике који ће бити међународно признати, а не само представљени као неке паралелне структуре које нико не признаје“, рекао је Ивица Дачић.[2] Овом реченицом председник српске владе је појаснио да су за њега и власт у Београду, институције Републике Србије на КиМ „паралелне“ и због тога непотребне, као и да републичка влада признаје искључиво структуре Хашима Тачија са којим и преговара! По њему државни интерес је да Срби на КиМ живе изван правног система Србије док су једини међународни фактори САД, ЕУ и НАТО, иако већина држава у свету (предвођених Русијом) не прихвата независност КиМ.Цео државни врх Србије је потврдио ту политику позивом Србима да изађу на локалне изборе 3. новембра.[3] За Николића, Вучића и Дачића није проблем то што се избори расписују по „законима Косова“ и што приморавају Србе да живе по правилима Жуте куће. Они се да би обманули народ којем је све теже, путем својих медијских манипулација „боре“ против ознака на гласачким листићима, док у исто време Србе претњама и уценама терају да прихвате „правни поредак“ трговца људским органима Хашима Тачија. Чак и да „централна изборна комисија Косова“ одштампа листиће без икаквих ознака, излазак Срба на изборе би представљао њихово претварање у националну мањину.

Сличну фарсу смо видели пред прихватање Бриселског споразума. Преговори у Бриселу су у једном тренутку застали да би се након укључивања Вучића у преговарачки поступак и после изрежираног сукоба њега и Тачија, Београд сагласио да Србе на КиМ потчини шиптарским законима. Западни медији и НАТО су затим званично похвалили лидера напредњака. И Дачић је после претњи упућених Србима добио „сертификат“ из САД да води добру политику у интересу Вашингтона и Пентагона.[4] Подршка коју је премијер Србије недавно добио од директора Канцеларије за јужну и централну Европу Стејт департмента Џонатана Мура, сведочи да су напади Дачића на Тачијев лого са гласачких листића, обмана с циљем да се прикрију потези Београда којима се Срби са КиМ чупају из уставног поретка Србије, а затим предају и жртвују зарад стварања независног Косова и велике Албаније. Колико потези званичног Београда и подршка Тачијевим изборима, храбре политичаре у Приштини, показује и захтев шиптарских власти да се оконча мисија УН и промени Резолуција 1244.[5]

И решење проблема гласачких листића као и претходно постигнути Бриселски споразум су унапред режирани. 27. августа Дачић треба поново да се састане са својим партнером у преговорима Тачијем у Бриселу где ће бити постигнут договор око наводно спорних питања у вези избора. Премијер је то потврдио приликом рапортирања високој представници Европске уније Кетрин Ештон, са којом је разговарао телефоном. Он је рекао да су у току опсежне припреме за организовање локалних избора на КиМ и изразио уверење да су ти избори крупан корак у стабилизацији стања и стварању услова за одрживи опстанак српске заједнице.[6] Поједини западни медији су већ „пронашли“ конкретна решења. Гласачки листић ће бити једна од главних тема сусрета „два премијера, Косова и Србије“ наредног уторка. Дачићев став је „зачудио“ званичнике ЕУ. Они желе да нађу решење, и оно што ЕУ жели да избегне су две различите врсте ознака на гласачким листићима. За сада постоје две варијанте решења. Једна је да листићи буду без икаквог печата „Косова“ или Србије. Друга мање вероватна солуција је да буде печат ЕУ одмах поред „косовског“ печата. То су опције о којима ће се дискутовати у уторак.[7] Дакле, режисери у Вашингтону и Бриселу су за своје глумце у Београду и Приштини припремили овај сценарио за завршни чин отимања КиМ од Србије.

Једини који данас покушавају да спрече самоубиство српске државе на Косову и Метохији су тамошњи Срби. Посланици Привремене Скупштине АП Косово и Метохија, формиране упркос противљењу Београда, закључили су да су за њих косовски локални избори неприхватљиви, јер су у супротности са Уставом и законима Србије, али и са Резолуцијом 1244. У закључцима, који су усвојени једногласно, наводи се да су локални избори на КиМ, које је за 3. новембар расписала „косовска председница“ Атифете Јахјага, у складу са законима и уставом тзв. републике Косова због чега је њихово спровођење за Привремену Скупштину АП КиМ неприхватљиво. Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић рекао је на седници да су косовски Срби жртве уласка Србије у ЕУ, како би већинско становништво у централној Србији наводно боље живело.  Немају право да нас изопште из уставно-правног поретка Србије и продају зарад нечијег интереса, рекао је Ристић и додао да би Срби изласком на косовске изборе заувек затворили причу о статусу КиМ и да ти избори нису статусно неутрални, ако их је расписала председница Косова на документу са печатом Косова. „Немамо право да нашој деци и будућим генерацијам ускратимо право да се боре да остану Срби у држави Србији. Изађемо ли на изборе то нам право није ускратио ни Дачић ни Николић ни нека будућа власт у Србији, него ми сами. О томе морамо водити рачуна а не о краткорочним интересима“, рекао је Ристић.

Преостали део српског народа који ћутке посматра патњу својих сународника на Косову и Метохији и тако прихвата њихово жртвовање бриселском минотауру, неће живети боље након тог злочина. Недорасли политичари окупљени у републичкој влади већ сада најављују „додатно стезање кајиша“, док се у окружењу све чешће поставља питање ко ће следећи и на који начин да искористи слабост Србије. Жртвовање српског народа на Косову и Метохији и предаја Свете српске земље и Заветног места биће увод у нове, тешке проблеме чије ће решавање моћи да почне тек обновом националног покрета и српске државности, када Срби буду кренули путем својих славних предака – Осветника Косова!