“Баш нас брига шта прича Дачић“

dacic_izdajnik

Такозвана председница Централне изборне комисије самопрокламованог Косова (ЦИК) Ваљдете Дака изјавила је данас да изјаве премијера Србије Ивице Дачића о изгледу гласачких листића на Косову не обавезују ни њу нити било кога на Косову.

Дака је у интервјуу за приштинску агенцију “Косовапресс“ рекла да су то политичка питања и да нема мандат да се тиме бави.

„Мој је мандат да организујем изборе онако како је предвиђено законом и Уставом и у оквиру овлашћења која има ЦИК. Ја ћу тако и да радим. Политичке изјаве премијера Дачића ме уопште не интересују, јер су то политичке изјаве за политички маркетинг у Србији и оне мене, као и било кога на Косову не обавезују“, казала је Дака.

Дачић је јуче рекао да неће позивати Србе на косовске локалне изборе 3. новембра ако на листићу остане лого Републике Косово. Ваљдете Дака је казала да се о питању државних симбола Косова на гласачким листићима никада није разговарало.

„Ја сам вам рекла да питање логоа никада није доведено у питање од стране ЦИК-а. Ако се о томе говори у српским или нашим медијима, ја вам кажем да се никада о томе није расправљало и да никада није донета одлука да се (са гласачких листића) скине лого“, рекла је она.

Бета