И Маркале и Сребреница – режија Алије Изетбеговића против свог народа

markale

УПОЗОРЕЊА ИСТОРИЈСКОГ ПРОЈЕКТА СРЕБРЕНИЦА ПОВОДОМ ОТКРИЋА НОРВЕШКОГ ПРОФЕСОРА ОЛА ТУНАНДЕРА ИЗ ОСЛА

  • Гомилају се докази да је Сребреница такође била операција изведена под лажном заставом, уз моћну политичку и пропагандну подршку страних ментора

ИЗЈАВА норвешког професора Ола Тунандера са Института за истраживање мира у Ослу – да су му најауторитативнији извори у НАТО пакту открили да је напад на Маркале био „операција под лажном заставом“ коју су извеле сарајевске власти Алије Изетбеговића да би испровоцирале нападе западних снага на  Републику Српску – по свом значају сеже много шире од инцидента на који се непосредно односи.

        Тунандерево откриће представља убедљив доказ безобзирне спремности сарајевских власти да жртвују невине људе – укључујући сопствени народ – ради постизања политичких циљева.

        Сада се у вези са тиме намеће много значајније питање: у којим је другим покољима, поред Маркала, сарајевска ратна влада из сличних разлога учествовала?

        Гомилају се докази да је у јулу 1995. године Сребреница такође  била операција изведена под лажном заставом, уз моћну политичку и пропагандну подршку страних ментора.

        Скандалозна изјава Алије Изетбеговића пред бошњачким представницима 1993. године да би требало „жртвовати 5000 Сребреничана да их четници закољу“ како би се испровоцирала западна интервенција, обезглављивање 28. дивизије повлачењем командног кадра уочи сребреничке операције ВРС 1995. године, наређење Армији БиХ у енклави Сребреница да не пружа отпор и да уместо тога иде у оружани пробој и масовну погибију, као и остављање хиљада бошњачких цивила на цедилу у Поточарима, у очигледном очекивању да ће их српска војска из освете побити, сведочи о шокантној бескрупулозности сарајевских власти и њиховој вероватној умешаности у припрему и овог злочина.

        Цинични аутори трагедије на Маркалама осумњичени су и за саучествовање у трагедији Сребренице.

ФАКТИ.ОРГ