ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР ДСС – С А О П Ш Т Е Њ Е

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Понуђен Нацрт закона од стране Канцеларије за Косово и Метохију, о наводној финансијској подршци Србима на простору Косова и Митохије, који се треба усвојити после локалних избора у режији Приштине, предвиђа да око 10.000 Срба остане без посла и да се нађе на социјалној карти са примањима од 7.000,оо – 9.000,оо динара. Овоме треба додати да је близо 25.000 људи које су албански сепаратисти протерали са својих радних места, како они који живе на Косову и Метохији тако и расељени, остали су без минималне надокнаде од 7.000,оо динара. Ти људи данас демонстрирају и блокирају административни прелаз у знак протеста. Треба истаћи да су сви ови људи пуних четрнаест година примали своје минималце, а одлуком Канцеларије за Косово и Метохијуи искључени су из последњег ребаланса буџета Владе Републике Србије. Због свега овога Србе са Косова и Метохије очекује велики егзодус и етничко чишћење, али сада у 2013.години у сценарију Београда и актуелне власти.

За то време директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин, троши близо 1.000.000. еура за постављање неких камера у Косовској Митровици, које нико не види, а цео посао је одрађен без тендера уз аванс од 100 %.

Због оваквог политичког коруптивног деловања ПО Демократске странке Србије очекује да директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин поднесе оставку, али овог пута да је не повлачи. Демократска странка Србије има апсолутно морално право да овако нешто захтева од директора Канцеларије за Косово и Метохију, јер је једина политичка странка која је подржала Томислава Николића за председника, чиме је отворен пут у настајању садашње власти.

Истине ваља рећи да је Демократска странка Србије подржала ондашњег председничког кандидата, а садашњег председника за политички програм опстанка Косова и Метохије у саставу државе Србије, а не за политику националне издаје и рушење уставног поретка државе Србије.

Нажалост, и садашња власт још много жешће и штетније у односу на предходну понавља политичку мантру да ЕУ нема алтернативу и да никада неће признати независно Косово, али све чини и ради у стварању још једне албанске државе на Балкану или боље рећи велике Албаније.

 

22.08.2013.године                                             Председник ПО Демократске странке Србије

У Косовској Митровици                                                        Мр. Ненад Којић