Шта год Срби кажу, биће по „нашим (шиптарским) законима“

colaku

Саветник злочинца Хашима Тачија, Беким Чолаку, изјавио је да ће се локални избори на Косову одржати према законским решењима Косова и са симболима Косова.

„Изјаве (српских званичника) су нерелеватне за свакога ко има елементарна знања о садржају Споразума (о нормализацији односа) између Косова и Србије… Споразум се не може сматрати и интерпретирати као статусно неутралан у односу на грађане, односно држављане Косова. У свим принципима споразума који се вежу са судство, полицију, изборе – прецизира се да се сва ова питања регулишу у складу са косовским законима. То је истина о Споразуму“, рекао је Чолаку за портал Еxпрес.

Чолаку је навео да Србија не може да се позива на Споразум о нормализацији односа како би „тражила изговор“ да омета косовске Србе да учествују на изборима.

„Што се тиче учешћа косовских Срба на локалним изборима, мислим да институције Косова треба да створе адекватне услове који ће омогућити што шире учешће на изборима“, казао је Чолаку.

О изгледу гласачких листића за локалне изборе, Чолаку је рекао да одлуку о томе треба да донесе Централна изборна комисија Косова у којој су представници свих парламентарних политичких партија. Таква одлука тгреба да буде у складу са интересима земље, рекао је Чолаку.

Чолаку је као први саветник злочинца Косова Хашима Тачија учествовао на свим до сада одржаним састанцима представника Косова и Србије.

Локални избори на Косову заказани су за 3. новембар, а представници косовских Срба још нису донели одлуку да ли ће изаћи на те изборе или ће их бојкотовати. Власти у Београду позивају Србе да изађу на те изборе, чије је одржавање договорено у оквиру Споразума о нормализацији односа Београда и Приштине.

БЕТА