Николић: Државни врх позива Србе са КиМ да изађу на шиптарске изборе

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић позвао је данас Србе са Косова и Метохије да што пре донесу одлуку о изласку на изборе заказане за 3. новембар и поручио да из Београда не треба да очекују охрабрење за евентуални бојкот тих избора, сазнаје Танјуг.

Позвавши их да одлуку донесу што пре, Николић је констатовао да време пролази и поручио да „што данас не урадимо о томе ћемо сутра да сањамо“.

У разговору с делегацијом Срба са КиМ председник је поновио да их држава никада неће оставити и додао да су наши сународници из Покрајине свесни ситуације, те да је за њих битно да нема никаквих недоумица око статусне неутралности.

Представници Срба истакли су да је у овом тренутку неопходно по сваку цену сачувати јединство наших људи који живе на територији Косова и Метохије.

Председник Србије и премијер Ивица Дачић састанак са Србима почели су око 11.30 сати у згради Председништва на Андрићевом венцу, а тема је актуелна ситуација у Покрајини, а пре свега припреме за локалне изборе.

У делегацији Срба са севера Косова и Метохије су начелник Косовско-митровачког округа Раденко Недељковић, председници све четири општине са севера Косова и председник Националног српског националног већа Милан Ивановић.

Састанку присуствују и директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин, његов заменик Крстимир Пантић и саветник председника Србије Марко Ђурић.

ТАНЈУГ