Српска листа – САОПШТЕЊЕ

Srpska-lista

Српска листа предлаже да се Андрија Мандић изјасни о медијском рату који бјесни на релацији Небојша Медојевић – Српска напредна странка. Уцијењени војвода не може још дуго да сједи на двије столице. Он треба јавно да каже ко је у праву – напредњаци када саопштавају да је Медојевић ,,образ давно продао“ или Медојевић када тврди да је Александар Вучић ,,продао интерес земље за шаку власти“.

С обзиром да се Мандић позива на партнерске односе са напредњацима, а истовремено је у коалицији са Медојевићем, уколико се уцијењени црвени војвода не изјасни, то би значило да је у савезу са свима. Укључујући и бритволиког Мила Ђукановића и тврдог опозиционара Бранка Радуловића, што је етички неспојиво.

Мандићево изјашњавање поспјешиће демократске процесе у Црној Гори и региону и макар дјелимично одгонетнути чији је играч и због чега је уцијењен. Никада не треба заборавити да је бившу странку угасио како би повећао коалициони капацитет, а у програму Нове одбио да забрани коалицију са ДПС-ом и СДП-ом.

Захваљујући томе Горан Даниловић је гласао за Ранка Кривокапића у Турској, а принципијелни Медојевић тражио његову оставку на функцију шефа Клуба посланика ДФ, након чега је Даниловић почео да се вербално сукобљава са ким год стигне из ДПС-а како би, ваљда, доказао да није режимски човјек и да не треба да буде смијењен. Тиме је савршено скренуо пажњу поводом гласа кога је дао Ранку и рупе у каси Фронта, али је подсјетио и да је Медојевић лидер опозиције тек од тренутка када је са ДПС-ом и СДП-ом изгласао Устав који се не може промијенити.

За сада је једино извјесно да Мандић није кренуо у штрајк глађу без обзира што је Вучић ,,ријешио“ питање Косова, нити је протестовао када је црногорски отправник послова предао акредитиве у Приштини. Зато од њега очекујемо да се јасно изјасни кога подржава – свог лидера Медојевића или Вучића, кога ужасно неуспјешно копира.