“Дечански игуман” лобира за излазак Срба на шиптарске изборе

lobiranje save janjica

После представника капитулантске власти из Београда, и представници Београдске патријаршије све гласније подржавају излазак на изборе за органе сепаратиста у Приштини. Сава Јањић, управник манастира Високи Дечани који је својевремено био смењен од стране епископа Артемија, али је после интервенције митрополита Амфилохија и Синода сачувао своју позицију и касније и унапређен у „архимандрита“ је први који отворено подржава изборе за скупштину тзв. „Републике Косова“.

DSC_0022 (1)

Свештенство које подржава Саву Јањића учествује у јавним манифестацијама са “министрима” у “влади” Хашима Тачија

Он је на свом твитер профилу 12.08. записао на енглеском:

„Флексибилнија позиција у вези са изборима од стране Косовске владе би деловала охрабрујуће за већи проценат изласка на изборе у новембру. Тренутно има доста несигурности.“

После подршке издаји оних који држе кључеве цркава на КиМ и оних који држе власт у Влади Србије, потпуно сметени Срби са Косова и Метохије ће се тешко изборити за свој опстанак и опстанак постојећих институција Србије (школе и болнице).

Свештенички кадар, који подржава оца Саву Јањића отворено учествује у подршци сепаратистичких институција на најсервилнији начин. Они учествују у „општинским“ религијским саветима са представницима муслимана, римокатолика и протестантских секти. Присутни су приликом многих активности политичког врха сепаратиста.

НАТО олигархија је на КиМ. од плахих и грамзивих Срба оформила квинслишку партију која се назива „Самостална либерална странка“. Ова странка држи свој релативно безбедан положај међу Србима на КиМ највише захваљујући подршци капитуланата из Владе Србије и оних у мантији које предводе Сава Јањић и епископ Теодосије Шибалић. Идеолошку основу и савете како да управљају наркотизованим Србима на Косову добијају од владиних и невладиних организација из САД.

lobiranje

Господин Јањић је, представљајући себе као миротворца, недавно изјавио за СЕЕ Тајмс да Црква не треба да се бави политиком. Очигледно је да је ово била само једна медијска варка. С. Јањић се не бави политиком када је у питању одбрана угроженог српског народа и државе Србије. Он се бави политиком само када је у питању спровођење интереса његових ментора из НАТО и подршка интегрисању Срба у пројекту „Косово – републике“.

Припремила екипа ФБ странице „Православље живот вечни“