Марко Јакшић: Биће антиизборне кампање, Дачић чини кривично дело позивањем на новембарске изборе

Marko_Jakšić

Косовска Митровица – Функционер ДСС Марко Јакшић изјавио да ће представници Срба који се противе изборима на Косову, које је расписала Приштина, организовати антиизборну кампању.

„Указаћемо да излазак Срба на изборе у националном смислу значи заокруживање државе Косово“, казао је Јакшић за агенцију Бета и додао да ће кампања бити организована „како би се народу објаснило шта значи да мењају државу Србију за нову, туђу, насталу на српској несрећи“.

„Објаснићемо им да је то крај слободе за коју смо се ненаоружани 14 година борили и изборили, којом смо осигурали место за Србију на Косову и Метохији“, казао је Јакшић.

Јакшић је додао да ће на детаље кампање против избора утицати и став привремене Скупштине Косова, формиране у Звечану почетком јула, и став Цркве. „Желимо да чујемо и шта каже црква поводом овако крупног националног питања“, рекао је Јакшић.

Према његовим речима, важно је упозорити и на евентуалну крађу коју спрема Влада Србије – на манипулацију гласовима интерно расељених и особа рођених на Косову и Метохији.

Јакшић је рекао да је Социјалистичка партија Србије у време Слободана Милошевића манипулисала гласовима Албанаца који нису изашли на изборе, а да ће сада то урадити са гласовима расељених Срба, али не као онда у своју корист, већ у корист Хашима Тачија.

Плашимо се, рекао је он, да ће једноставно фалсификовати гласове Срба који су отишли пре 30 или 50 година и тако одлучити о судбини народа који је овде 14 година водио борбу.

„Желимо да се утврди ко излази на изборе, који је њихов број и да не дозволимо манипулације, имајући у виду са којим се политичким мангупима срећемо, да осигурамо да избори буду коректни и поштени, да се зна колико људи живи у покрајини“, казао је Јакшић.

Јакшић је навео да је важно указати да премијер Србије, који позива на новембарске изборе, чини кривично дело јер их зове на сепаратистичке изборе једне парадржаве и да, и поред заклетве да ће бранити целовитост Србије, својим чињењем цепа државу.

Бета