Шта се крије иза најава да би и Дачић могао гласати на Тачијевим изборима?

dacic

ПЛАШИ ЛИ ВАС ОВАКВА СИМФОНИЈА ИЗМЕЂУ ЕU-КОЛОНИЈАЛНОГ БЕОГРАДА И US-КОЛОНИЈАЛНЕ ПРИШТИНЕ?

РЕЖИМ у Београду већ је поводом Косова и Метохије прешао готов све своје и националне Рубиконе. Преостало му је још само да скине смоквин лист оног тадићевског: никада нећемо признати…

Зато је мало кога изненадило што је премијер Ивица Дачић најавио да ће и сам гласати на предстојећим Тачијевим изборима – на које и он и његова и Вучићева влада терају Србе на КиМ.

Чак као изненађење није примљена ни ова изјава Петрита Сељимија, заменика шефа Тачијеве дипломатије: „У принципу, Ивица Дачић је грађанин Косова по праву рођења. Уколико буде на листи косовских бирача – моћи ће да гласа у месту где је рођен или регистрован, односно у Призрену, чиме би се дала подршка разноликости у једном од најлепших градова Косова и Балкана“.

Шта се ваља иза брда оваквих најава да би и председник Владе Србије могао гласати на Тачијевим изборима?

Плаши ли вас оваква симфонија између ЕУ-колонијалног Београда и US-колонијалне Приштине?

Не крије ли се иза Тачијеве сагласности да у новембру гласају и расељени у централној Србији његов договор са Дачићем да се њиховим гласовима „туче“ српски отпор и бојкот на северу Косова?

Марко ЈАКШИЋ, народни посланик са КиМ

Хоће да гласовима из Србије направе велику Албанију

  • Постоји реална опасност да број оних који ће изаћи на те изборе у централној Србији и Војводини буде кудикамо већи од броја Срба који на КиМ неће гласати
  • Иста дружина прво је радила за Милошевића, а сада за стварање велике Албаније. Што се тиче нас који овде живимо: ми те манипулисане гласове нећемо признати. Све фалсификате и све што власт мисли, као што је гласање преко интернета – нећемо признати
  • Тражићемо да све политичке странке пошаљу представнике на лице места и да се сви увере колико Срба хоће, односно неће изаћи. Направићемо и списак свих који су гласали и послаћемо слику у свет. Да сви знају!

ГЛАСАЊЕ Срба који су пре 14 година отишли са КиМ може да буде доста опасно за Србе који сада живе на Косову и Метохији и који су вољни да остану. Јер, постоји реална опасност да број оних који ће изаћи на те изборе у централној Србији и Војводини буде куд и камо већи од броја Срба који на КиМ неће гласати.

Дачићев план је да фалсификује и манипулише тим гласовима.

Да ли је манипулација гласовима необична за СПС? Није! Та странка има изванредно искуство у томе, јер су Милошевића држали на власти гласовима Албанаца. У кутијама је било и до 600.000 албанских гласова иако Албанци практично и нису гласали.

Вељко Одаловић је био један од главних фалсификатора.

Сада ће да користе српске гласове из Србије да би заокружили независност Косова.

Иста дружина, само што сада ради за други интерес: прво за Милошевића, а сада за стварање велике Албаније.

Све фалсификате и све што власт мисли, као што је гласање преко интернета – нећемо признати.

Направићемо списак свих који су гласали и послаћемо слику у свет. Да сви знају!

Тражићемо да све политичке странке пошаљу представнике на лице места и да се сви увере колико Срба хоће, односно неће изаћи.

Бојимо се да су ови на све спремни! Потписали су бриселски издајнички споразум и неће се либити ничега да би га спровели, укључујући крађе којима су се и пре служили.

Александар ПАВИЋ, Удружење НИКАД ГРНИЦА

Дачић и дивљим изборима промовише лажну косовску државност

  • Нека неко каже: који закон дозвољава да се ти избори одрже! Ниједан! Зато: ако држава не реагује на незаконито понашање, грађани имају право да реагују и да га спрече

ПРЕМИЈЕР подстиче организовање дивљих избора на територији Србије!

Ти избори су заиста дивљи, јер их није расписао председник Народне скупштине.

Суштина овога што се дешава пред нашим очима је да премијер Републике Србије промовише лажну косовску државност и поништава државност земље којој је премијер!

Много опасности проистиче из овога: даје се легитимитет лажној држави Косово, Срби на КиМ остају остављени на милост и немилост Приштини, ОЕБС и сличнима, а грађани ће да гледају како нека непризната држава на територији наше државе организује незаконите изборе!

Међутим, грађани Србије ће имати право и прилику да спрече одржавање тих избора.

Нека неко каже: који закон дозвољава да се ти избори одрже! Ниједан!

Према томе: ако држава не реагује на незаконито понашање, грађани имају право да реагују и да га спрече.

Оливера ГАЗИКАЛОВИЋ, председник удружења Жене КиМ

Влада све ради по диктату Стејт департмента

НАША Влада свесно ради оно што јој каже Стејт департмент , а то је да се гласовима Срба који су расељени са КиМ и живе у Србији побије чињеница да Срби који живе на КиМ неће да изађу на косовске изборе и неће да дају легитимитет бриселском споразуму!

Једино решење је – променити Владу, али проблем Србије је ко ће доћи следећи на власт, кад је ДС најјача опозиција!

Једина права опозиција овој власти је неко ко није за злочиначку ЕУ.

Раденко НЕДЕЉКОВИЋ, начелник Косовско-митровичког округа

И „Дачићево гласање“ је притисак да изађемо на изборе

МНОГЕ ствари су нејасне поводом тог позива премијеру Дачићу.

На пример: сви избори подразумевају да могу гласати лица која имају пребивалиште или боравиште, а Дачић на Косову нема ни пребивалиште ни боравиште – како онда може да се прича о његовом праву на гласање?!

Иза овога стоји само политика да се на Косову спроведу избори, формирају нове локалне самоуправе и да се имплементирају бриселски споразуми мимо жеље грађана, односно нас Срба са КиМ.

Сигуран сам да ће у наредном периоду бити притисака на нас да прихватимо и да изађемо на косовске изборе!

Момир КАСАЛОВИЋ, заменик председника општине Косовска Митровица

Наћи ћемо начина да то спречимо!

  • Организовање гласања у „остатку Србије“ унапред је смишљена превара и обмана. Смислили су како да штелују резултате!
  • Доскочићемо намери да се расељенима омогући да гласају да би се тим гласовима манипулисало. Да би послужили као покриће за план да се интеграција Срба у косовско друштво прогласи успелом

ОТКАКО је на функцији премијера, Дачићеве су намере да изда Косово и зато је заједно са коалиционим партнерима направио невиђену издају у српској историји.

Тако је и ово са правом гласања у „остатку Србије“ унапред је смишљена превара и обмана. Смислили су како да штелују резултате!

Нама, Србима са Косова и Метохије, преостаје да покушамо да ту превару осујетиимо.

Судбина Косова тиче се пре свега Срба који живе на Косову и који судбину – своју и својих породица – везују за КиМ. Међутим, планирају да разне људе изведу на изборе – под изговором да је то једини спас за Србе и државу.

То вређа интелигенцију и то јесте превара!

Ми ћемо са своје стране учинити све што можемо да избори не буду режирани и да не буду манипулисани у наше име.

Да ли ће неко послушати Владу и изаћи – о том потом.

Доскочићемо намери да се расељенима омогући да гласају да би се са тим гласовима манипулисало. Да би послужили као покриће за план да се интеграција Срба у косовско друштво  прогласи успелом.

Наћи ћемо начина да то спречимо!

Небојша ЈОВИЋ, Српско национално веће КиМ

Нико нас не може надгласати!

  • Досад су север покушавали да „поклопе“ изјавама Оливера Ивановића, Раде Трајковић и сличних. Сада, ево, смишљају како да нас надгласају неким гласовима Срба са КиМ који уопште не живе овде. Међутим, поручујемо им да сила може до одређене мере, али у овом случају – не може

НАС не радује нас та вест.

Јасно је да су Дачић и Тачи постали блиски пријатељи. Не знам да ли су и партнери у нечему, али је очигледно да су у пријатељским односима па  не би било чудно ни да Тачи сутра гласа у Београду!

Али, то су њихове ствари, нас се не тичу, а ми да гласамо – нећемо!

Досад су север покушавали да „поклопе“ изјавама Оливера Ивановића, Раде Трајковић и сличних.

Сада, ето, смишљају како да нас надгласају неким гласовима Срба са КиМ који уопште не живе овде. Међутим, поручујемо им да сила може до одређене мере, али у овом случају – не може.

Не могу довести много оних који ће пристати да као Срби са Косова гласају како власти одговара!

Нико нас не може надгласати. Као када смо на референдуму рекли да нећемо у независно Косово, тако и сада нећемо да учествујемо! Наше право је да не гласамо.

Нас који смо за бојкот могу да прегласају само Срби који живе на северу Косова – ако буде толико оних који ће да изађу.

Диана Милошевић

http://fakti.org/serbian-point/okolo-gladac/sta-se-krije-iza-najava-da-bi-i-dacic-mogao-glasati-na-tacijevim-izborima