Милион људи на маршу у Јемену поводом годишњице напада Хамаса на Израел

jemen

На маршу у главном граду Јемена Сани окупило се више од милион учесника поводом прве годишњице операције „Потоп Ал Акса“ и напада Хамаса на Израел, а под слоганом „Потоп ка ослобођењу“.

Демонстранти су се окупили у знак солидарности са палестинским народом „док се не постигне победа“ и нагласили „своју верску и моралну дужност“ да се залажу за ослобођење Газе, Палестине и Либана од, како су описали, угњетавања израелских снага, пренела је јеменска агенција Саба.

Градом су од‌јекивале песме у част ооперације „Потоп Ал-Акса“ од 7. октобра прошле године, која је, како наводи јеменска агенција, означила кључни тренутак у текућој борби против израелске окупације,преноси Танјуг.

Учесници скупа су операцију поздравили као „катализатор“ који је скренуо међународну пажњу на палестинску ствар.

Скуп је послужио као платформа за одавање „почасти отпорности Палестинаца“, уз позиве на континуирану подршку против онога што су они назвали нападом без преседана на њихова права.

Шеф Врховног револуционарног комитета Хута Мохамед ал Хути обратио се окупљенима, тврдећи да је операција „Потоп Ал-Акса“ редефинисала равнотежу снага и приказала Газу као модел отпора.

Ал-Хути је похвалио храброст палестинских бораца и критиковао међународну неактивност у вези са њиховом тешком ситуацијом.

Он је изразио „непопустљиву“ подршку Палестини усред, како је навео, глобалне равнодушности према хуманитарној кризи.

Извор:
ПОЛИТИКА