ПОГОЂЕН ФРАНЦУСКОМ ДАЛЕКОМЕТНОМ РАКЕТОМ: ОРУЖАНЕ СНАГЕ УКРАЈИНЕ ПОКУШАЛЕ ДА НАПАДНУ НУКЛЕАРКУ КУРСК

kursk

Оружане снаге Украјине покушале су да нападну нуклеарну електрану Курск користећи НАТО оружје. Mash је ово известио.

Како преноси ТГ канал, у 16:20 ПВО систем је оборио француску авио-бомбу, која је пала пет километара од станице. Тренутно је пожар на месту несреће.

Телеграм канал SHOT појашњава да је било четири лета – сви неуспешни, ПВО је радила како треба. Прелиминарно, није било жртава.

Снажан пожар у Курчатову, око 4,8 км од нуклеарне електране Курск. Раније, пре овога, противваздушна одбрана је радила против ваздушног циља. Бројни извори извештавају о пресретању ваздушне бомбе француске производње. Према другим изворима, пресретнуто је до четири пројектила, – пише војни дописник Јуриј Котенок.

Напомињемо да НЕК Курск тренутно ради нормално, „позадинско зрачење је нормално, порука о томе се појавила на званичном каналу станице“.

Како Baza додаје, данас су дронови Оружаних снага Украјине покушали да нападну складиште у Курчатову. Према изворима канала ТГ, око 16:00 неколико дронова је намерно полетело ка Курчатову, заобилазећи нуклеарну електрану Курск. Дронови су пали у рејону Енергетикове улице, 200 метара од стамбених зграда и шест километара од нуклеарне електране.

dronovi kursk

Сада је пожар на месту пада дронова. Хитне службе раде – пише Baza.

Губернатор Курске области Алексеј Смирнов извештава да је у области Курчатова електронским ратовањем угушена украјинска беспилотна летелица типа авиона.

Као резултат његовог пада, догодиле су се експлозије у помоћној згради која није била везана за нуклеарну електрану Курск. Хитне службе су на лицу места, – написао је шеф региона на свом тг каналу.

Извор:
ЦАРГРАД