Момир Стојановић одговорио Епархији рашко-призренској: Стојим иза својих речи. За заокружење косовске независности остало је још само да се регулише положај СПЦ и да се приштински универзитет исели у Крушевац

momir stojanovic

Стојим иза своје изјаве. Нисам ни очекивао да ће их Епархија потврдити. За заокруживање косовске независности остала су само још два сегмента – статус СПЦ и исељавање Приштинског универзитета у Крушевац.

Обе ове институције биће на удару да би се потписивањем темељног уговора са СПЦ и измештањем Универзитета завршио процес стварања независног Косова. Цркви би било боље да подржи српски народ на КиМ уместо што патријарх Порфирије и владика Теодосије упорно ћуте о ономе што се догађа тврдећи да ‘Црква неће да се меша у политику’. КиМ није политика него национална ствар. СНВ је више пута тражило да разговара са обојицом, нису ни одговорили. Већина Срба са КиМ тражи да се одржи црквено-народни сабор на коме би се нашло решење за њихов опстанак и останак у јужној српској покрајини. Епархија то није прихватила, каже за Данас Момир Стојановић, председник Српског националног већа.

Извор:
НСПМ