Џорџ Галовеј: Свака израелска оптужба испоставља се као признање

galovej

Израелци сад морају живјети с чињеницом да се показује немогућим да униште свих осам милиона Палестинаца

Доносимо изводе из емисије на каналу посланика у енглеској скупштини Џорџа Галовеја на Јутјубу

По први пут у западним општилима неоспорно је доказано оно што смо ми, заступници „теорија завјере“, тврдили од седмог октобра 2023: стотине посјетилаца музичког фестивала одржаваног на домак највећег концентрационог логора на свијету  нису масакрирале снаге палестинског покрета отпора, већ израелске јединице. Погледајте моју расправу с Пирсом Морганом – како је само био у невјерици, како је био збуњен да ико, попут мене, може уопште рећи у његовој телевизијској емисији да је Израел поубијао многе од жртава седмог октобра 2023. Погледајте како су исмијавали „заступнике теорија завјере“. Сад је то чињеница.

Двадесет осам тешко наоружаних хеликоптера испразнили су читав свој арсенал и сваки од њих се бар по једном вратио у базу на допуну наоружања. Свака будала могла је видјети да степен уништења возила на паркингу фестивала ни у ком случају није могао бити резултат дјеловања лако наоружане гериле побјегле из концентрационог логора која се углавном кретала лаким возилима или чак и пјешке. Снимак потиче од инсајдера из Израелских одбрамбених снага, а објавио га је аустралијски Еј-Би-Си њуз. Била је то, како смо и наводили, егзекуција – намјерно бирам ту ријеч – Директиве Ханибал коју је издао лично Нетанијаху, која укратко каже да се не смије дозволити да ниједан израелски талац буде одведен у Газу, односно да их прије треба убити него да то допустити.  Више се не може оспоравати да је стотине жртава седмог октобра проузроковао Израел, а не палестински покрет отпора.

Ни једна једина телевизија или радио у Британији и Сједињеним Државама, и, колико знам, нигдје у Западном свијету, није приказала ове снимке, нити чак поменула да постоје. То је једна од домина која доводи у питање вјеродостојност Западних извора, који су све вријеме лагали, и лагали, и поново лагали у прилог Израела. Не морам помињати непостојећих четрдесет обезглављених беба, не морам причати о непостојећим масовним силовањима. Не морам причати ни о покољу хиљаду двјеста људи који су Палестинци извршили седмог октобра, јер се ни то никад није догодило.

Људи из Газе учинили су управо оно што су учинили људи из Варшавског гета – устали су, одлучивши да се ослободе из гета, и да радије умру усправно него клечећи. Одлучили су да упуте вапај читавом свијету о седамдесет шест година страдања на Светој земљи. И ко би им могао шта приговорити? Шта бисте ви урадили да живите иза жице док странци из Пољске и Париза, из Уједињеног Краљевства и Сједињених Држава и Русије живе на вашој земљи и у вашој кући – да ли бисте ви остали иза жице или бисте, као они, или људи из Варшавског гета, настојали да се ослободите, чак и умрете, али бар да се за вас чује и да вас виде?

Посљедице ових снимака по Нетанијахуову владу већ се осјете у самом Израелу, и дјелују погубно на слику Израела у свјетској јавности – управо док су се у Израелу спремали да предстојећи седми октобар претворе у „међународни дан жалости“, заснован на лажи да су Палестинци тог дана побили хиљаду двјеста људи. Покушај да се изазове још један талас саосјећања с Израелом сад ће бити знатно ослабљен – ако ничим другим, присуством репортаже која све то приказује као бљештаву лаж.

Кад политичари, као Џо Бајден, кажу на телевизији да су видјели слике четрдесет беба којима су откинуте главе, и испостави се да је то лаж, и да их Џо Бајден никад уопште није ни видјео, ни да их Тед Круз никад уопште није ни видјео, ни да их Риши Сунак никад уопште није ни видјео, иако су сви тврдили да су их видјели – нису их видјели, јер се то никад није ни догодило.

С друге стране, десетине хиљада беба и мале дјеце побио је исти тај Израел који је саградио кулу лажи о четрдесет беба којима су Палестинци откинули главе.

Свака оптужба испоставља се као признање.

Ово траје седамдесет шест година. Не једанаест мјесеци – седамдесет шест година! Палестинци пате под сјенком куле лажи која је цјелокупна основа постојања државе која је из читавог свијета окупила људе чији се ДНК узорак не може законски узети у једној насељеничкој, колонијалној и држави апартхејда. Аутохтоно становништво то никад није прихватило. Аутохтоно становништво Тасманије морало је бити потпуно уништено – и британски насељеници су их искоријенили до посљедњег. Тасманија је била једна од свега двадесет двије државе на које Британија није извршила инвазију или их окупирала.

У Тасманији су збрисали старосједелачко становништво. У Аустралији и на Новом Зеланду учинили су колико су год могли да униште аутохтоно становништво и скрајну остале. На америчком континенту, од Канаде до Чилеа, сто милиона старосједелаца уништено је што физички, што заразним болестима које су донијели колонизатори.

Али колонизаторима у Палестини није допуштен ни дан предаха. Израелци сад морају живјети с чињеницом да се показује немогућим да униште свих осам милиона Палестинаца. Постали су међународни парија.

Борио сам се против државе апартхејда у Јужној Африци. Јужна Африка под апартхејдом никад није била ни близу толико омрзнута као апартхејд држава Израел данас. Стога је јасно каква је будућност чека.

Извор:
СТАЊЕ СТВАРИ