Вујановић: Надам се брзој размени „амбасадора“ са „Косовом“

filip vujanovic

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић очекује да ће се убрзо ријешити питање црногорске националне мањине на Косову, након чега би, како је казао, услиједила размјена амбасадора двије државе.

“Надам се, а и са Косова има обећање да ће се нормативне активности убрзати, јер је важно за црногорску мањину да добије позицију аутентичне заједнице и буде представљена и у парламенту и другим органима власти на адекватан начин”, рекао је Вујановић новинарима у Плужинама.

Он је, одговарајући на питање када ће Црна Гора послати свог амбасадора на Косово, казао да је његов став по том питању неизмијењен, односно да се мора обезбиједити адекватна нормативна позиција црногорској мањини, како би била призната кроз аутентичност њеног представљања.

“Имам високо разумијевање косовских власти, и сталну комуникацију са предсједницом Атифете Јахјагом која је најавила да ће се то питање брзо ријешити и да ћемо размијенити амбасадоре. Чим се то заврши, као предсједник ћу своје обавезе по том питању окончати”, рекао је он.

Подсјетимо, прије пет дана је Радован Миљанић предао косовском шефу дипломатије Енверу Хоџају писмо именовања на позицију отправника послова у Амбасади Црне Горе на Косову.

РТЦГ