Ново истраживање разбија мит о климатским променама

medved

Револуционарна нова студија коју је спровео независни истраживач Даи Ато преокренула је причу о климатским променама. Његова револуционарна мултиваријантна анализа закључује да су температуре површине мора (SST), а не људске активности, примарни покретачи нивоа CO₂ у атмосфери.

Студија, објављена у Science of Climate Change, показује да од 1959. године није примећен људски утицај на нивое CO₂. Овај налаз разоткрива централни аргумент климатског алармизма и разоткрива покрет климатских промена као масивну превару за обогаћивање зелених корпорација.

Температуре површине мора: прави покретач CO₂

Даи Атоова мултиваријантна анализа фокусирана је на повећање атмосферског CO₂ од 1959. године, упоређујући утицај температуре површине мора (SST) са емисијама CO₂ које стварају људи. Резултати су били јасни:

SST је у великој корелацији са повећањем CO₂ (r = 0,749), док људске емисије нису имале значајан утицај.

Ато је открио да природне варијације у SST, а не људске акције, управљају флуктуацијама нивоа CO₂. Овај налаз је у складу са ранијим истраживањима која наглашавају улогу океана у циклусу угљеника, доприносећи 330 гигатона CO₂ годишње, у поређењу са 37 гигатона од људских емисија.

Разоткривена превара климатских промена

Деценијама се наратив о климатским променама фокусирао на идеју да потрошња фосилних горива покреће глобално загревање. Ово веровање је довело до успостављања индустрије зелене енергије вредне билион долара, која је користила корпорацијама и идеолозима, док је имала мали утицај на животну средину.

Атово истраживање је извукло тепих испод овог аргумента. Људски напори да се смање емисије CO₂ су били бесмислени, али климатски алармисти настављају да се залажу за Net Zero политику која девастира економије и обогаћује елите. Атова студија показује да је прави узрок повећања CO₂ природно загревање и хлађење океана.

IPCC: Политика над науком

Међувладин панел за климатске промене (IPCC) дуго је био окосница покрета за климатске промене, тврдећи да су људске емисије примарни покретач глобалног загревања. Међутим, Даи Атоова студија открива очигледне недостатке у IPCC-овој методологији, првенствено њено ослањање на неисправне моделе који умањују природне факторе као што су температуре површине мора (SST). Ови модели прецењују људски утицај док занемарују кључне варијабле које утичу на нивое CO₂. Чак су и познати научници, попут нобеловца Џона Клаузера, критиковали IPCC због погрешног тумачења података и давања приоритета политичким агендама у односу на науку.

Штавише, извештаји IPCC-а, који чине основу међународних климатских политика, често су под утицајем политичких притисака, а не укорењени искључиво у објективној науци. Организација има историју надувавања ризика од климатских промена како би оправдала драстичне и економски штетне мере политике. Његова предвиђања катастрофалних исхода више пута су се показала погрешним, јер стварни пораст температуре и пораст нивоа мора нису одговарали њиховим страшним пројекцијама.

Игноришући природну варијабилност климе и стављајући неприкладан нагласак на људске емисије, IPCC одржава причу вођену страхом која служи интересима зелених корпорација и политичких актера. Недавни налази из Атовог истраживања и критике личности попут Клаузера показују да кредибилитет IPCC-а еродира и да јавност мора почети да доводи у питање његове алармистичке закључке.

Net Zero Култ: Игнорисање науке ради профита

Климатски покрет, слично као одговор на COVID, постао је квази-религијски култ који одбија да призна научне доказе. Упркос студијама као што је Ато, зелена индустрија ће наставити да профитира од климатског наратива, слично као што су фармацеутске компаније радиле са бескрајним бустерима вакцине.

Чињенице су непобитне: емисије CO₂ које је направио човек не покрећу климатске промене. Време је да престанемо да трошимо билионе на неефикасна зелена решења и почнемо да се фокусирамо на стварне људске потребе као што су здравствена заштита, смањење сиромаштва и технолошке иновације.

Климатски алармизам: Пратите новац

Покрет за климатске промене се не односи само на спасавање планете – већ и на велики новац. Иза сваког позива на зелену енергију крије се мрежа корпорација и влада жељних да зараде на климатској кризи. Билиони долара уложени су у субвенције за соларне панеле, ветроелектране и електрична возила, све под маском борбе против климатских промена. Међутим, многи од ових пројеката доносе минималне користи за животну средину, а истовремено генеришу огроман профит за индустрије и политичаре који се залажу за више прописа.

На пример, тржиште карбонских кредита постало је псеудо-еколошка игра, дозвољавајући корпорацијама да купе изглед „одрживости“ без значајног смањења свог угљеничног отиска. У међувремену, потражња за турбинама на ветар и батеријама за електрична возила подстакла је рударске операције које су штетне по животну средину за минерале ретких земаља, узрокујући више штете него користи.

Означавајући фосилна горива као јединог непријатеља, ове зелене корпорације обезбеђују своју финансијску добит, а игноришу негативне стране обновљиве енергије, као што су уништавање коришћења земљишта и неефикасност. Цео овај систем напредује на изазивању страха, дизајниран да задржи ток новца пореских обвезника на зеленим пројектима који не испуњавају своја обећања.

Атово истраживање доказује да су природни фактори који доводе до повећања CO₂ – попут температуре површине мора – далеко значајнији од људских емисија. Ово откриће чини да се билиони потрошени на зелене иницијативе не чине само погрешним, већ и делом већег финансијског плана.

Закључак: Превара је готова

Ова нова студија потврђује оно што су климатски скептици дуго сумњали: климатска криза није ништа друго до масивна шема прерасподеле богатства, подржана погрешном науком. Пошто је истина сада обелодањена, време је да преиспитамо нашу енергетску политику и окончамо недоумице.

Посебна захвалност:

Желели бисмо да се посебно захвалимо Крејгу Келију – Craig Kelly (@CraigKellyXXX на X) што нам је скренуо пажњу на ову револуционарну студију. Његови стални напори да разоткрије истину иза климатског алармизма били су кључни у расветљавању погрешних наратива о климатским променама изазваним људима. Настави са борбом, Крејг!

Извор:
НУЛТА ТАЧКА