КАД РЕЖИМ ЋУТИ, НАРОД УСТАЈЕ! Срби из Србије, Црне Горе и Републике Српске најавили блокаду свих прелаза са Косовом и Метохијом за 6. септембар

blokada

Срби из Србије, Црне Горе и Републике Српске припремају се за велику акцију – блокаду свих административних прелаза са Косовом и Метохијом 6. септембра! Овај корак, који организује Завичајно удружење грађана Косовско-Митровачког округа, има за циљ да скрене пажњу на угрожену безбедност и права Срба на северу КиМ и да натера међународну заједницу да коначно реагује!

Зашто блокада?

  1. Повлачење такозване косовске полиције са севера КиМ!
    Срби неће више трпети терор и притиске! Траже да се полиција која је ту нелегално повуче са њихових територија и да се омогући локалним Србима да се поново осећају безбедно у својим домовима!
  2. Враћање узурпираних институција под контролу Срба!
    Доста је било отимања српских институција! Срби траже да им се врате све институције које су присвојиле приштинске власти!
  3. КФОР, преузми контролу над севером!
    Удружења захтевају да КФОР, као међународна снага за одржавање мира, преузме контролу на северу КиМ у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација!

Планирано је блокирање свих главних прелаза:

  • Брњак
  • Јариње
  • Мердаре
  • Кончуљ
  • Кула

Ове блокаде ће почети 6. септембра и трајаће све док захтеви не буду испуњени! Ово је прави позив на акцију за све оне који желе да помогну српском народу на Косову и Метохији!

У овој акцији учествоваће грађани из свих српских земаља – Србије, Црне Горе и Републике Српске. Срби који живе на Косову и Метохији неће учествовати у блокади како би избегли могуће репресалије од стране косовске полиције. Превоз је обезбеђен из бројних градова – Београда, Новог Сада, Смедерева, Крагујевца, Ниша, Крушевца, Врања и Рашке.

У организацији блокаде учествују бројна завичајна удружења и групе из Србије и региона, укључујући Завичајно удружење грађана Косовско-Митровачког округа, ЖеКиМ или Удружење жена Косова и Метохије, Иницијативу младих Косова и Метохије, Завичајно удружење Исок, Савез Срба Косова и Метохије, Видовдан из Новог Сада, Удружење Колашинаца, Завичајни клуб Пећанца, Коло српских сестара и многи други!

Организатори апелују на све који могу и желе да се придруже акцији да се што пре пријаве. “Ово је тренутак да се ујединимо и покажемо да нећемо дозволити да наш народ буде угрожен и заборављен,” поручују организатори.

Удружења обезбеђују и несметан пролаз за све који морају проћи, као и пролаз за болничка возила и остале хитне случајеве.

Уколико сте заинтересовани за учешће у овој историјској акцији, јавите се на Viber или WhatsApp на број 062758002 до четвртка!

Ово је тренутак да се покаже јединство и подршка за српски народ на Косову и Метохији! Нећемо одустати док наши захтеви не буду испуњени!

Извор:
ВАСЕЉЕНСКА