НОВИ ПАЗАР: Муслимани клањали у центру града, православни продају куће

novi pazar

Из тачке гледишта ислама цела Земља се дели на два дела: земљу мира и земљу рата. Земља мира је земља где делују закони шеријата. Те земље су земље мира, у којима се сви људи потчињавају законима Алаха, а људи који се не потчињавају заузимају одређени положај. То јест, по шеријату и Корану, на коме је заснован шеријат… Други део територије наше планете су земље рата. Земље рата деле се на две групе: земље џихада и земље примирја. Земље рата су земље где не делују закони шеријата, то јест, где друштво није уређено по шеријатским нормама. Ту земљу тако називају јер та територија мора бити обраћена у ислам. За то се претпоставља пракса Свештеног рата – џихада, која има неколико облика… Земља примирја је земља где ислам живи заједно са неком неисламском државом на основу неког договора. То јест, муслиманима се даје мање или више право да живе по шеријату, али при том само друштво по себи није исламско. То је земља примирја. Зашто? Зато што, ето, ти људи, тачније, то друштво које дозвољава муслиманима да живе по шеријату, али само по себи није исламско, није нормално, мора да буде уништено, претворено у исламско, али само уз један услов – да не страдају муслиманска браћа. Зато се са њима склапа примирје до тренутка док друштво довољно не ослаби, да би се могло претворити у исламско. Таква је пракса џихада и схватање света наше планете из тачке гледишта ислама. (Свештеномученик Данил Сисојев)

Нови Пазар, 03.08.2013. – Како јављају из “Четничког покрета Рашке области” на тргу који се сада назива Трг Гази Иса-бега Исхаковића у Новом Пазару је обављен сада већ традиционални ноћни намаз у 27. ноћи мубарек Рамазана.

Ноћни намаз су предводили хафизи гости из Египта, након чега су извучена и прочитана имена четири муслиманке које ће бесплатно ићи на хаџ.

Такође се пригодним словом обратио и муфтија санџачки Муамер еф. Зукорлић.

Пре две вечери одржана је трибина на градском тргу где је муфтија Зукорлић позивао на то да муслимани у Санџаку морају бити војно способни да би се одбранили од евентуалних понављања Сребренице.

И док муфтија Зукорлић стално понавља да се муслимани спремају за некакву одбрану, чини се да на права православних нико не обраћа пажњу. Очигледно је да се користи стање националног мазохизма да би се питање права муслимана искористило као повод за нове сепаратистичке делатности.

971920_576597415715671_2001003619_n

Нови Пазар – У старој престоници Србије све мање православних

Није тајна да све већи број православних напушта овај град. Међу њима је и Ива Бихорац, која је недавно, из убеђења прихватила православну веру. Она је отишла за Београд. Постоји атмосфера прогона, а да ли је за то одговоран муфтија Зукорлић, капитулантска влада из Београда или хаотична ситуација у Епархији рашко-призренској после прогона епископа Артемија питања су на које би неко морао да одговори.

Припремила екипа ФБ странице “Православље живот вечни”