СНФ: Стоп полицијској репресији

snf

Ускоро ће се навршити година дана од како су косовске власти на северу Косова започеле тзв. „Антитерористичку операцију“. За то време, Срби на северу Косова су суочени са бруталном репресијом, којом је Приштина Србима јасно ставила до знања да су сви Срби терористи.  Да је то заиста антитерористичка операција, или би сви терористи били похватани, или би се полиција огласила неспособном и тражила помоћ. Ово што се данас спроводи над српским народом, овај незапамћени терор, то није антитерористичка операција, већ наставак етничког чишћења привремено прекинутог јуна 1999. и марта 2004.

Српски национални форум пита Међународну заједницу, а пре свега УНМИК, КФОР и ЕУЛЕКС, чиме се ви господо бавите, осим примањем „масних“ плата? Зашто међународна заједница, а пре свега УН ћутке посматрају етничко чишћење и невиђено кршење људских права Срба широм Косова и широм Метохије већ четврт века, а посебно у последњих годину дана на северу Косова? Да ли је задатак УНМИК-а етничко чишћење, или има некакав други мандат? Да ли је етничко чишћење мисија КФОР-а и ЕУЛЕКС-а, или очување мира и стабилности? Како сада ствари стоје изгледа да је етничко чишћење њихов циљ.

Данашње брутално хапшење Александра Арсенијевића и Стефана Вељковића у Косовској Митровици је кап која је прелила чашу. Након ове репресије ништа на северу Косова не може бити исто. Или ће се косовска влада и полиција унормалити, и поштовати европске стандарде, или ће српски народ бити пред дилемом: нестати или опстати.

Како ми не желимо да нестанемо, наша је одлука да опстанемо. Да би смо опстали, ми молимо пре свега косовске власти, а затим УНМИК, КФОР и ЕУЛЕКС, да се понашају одговорно и у складу са повереним им овлашћењима. Уколико се не буду данас уразумили, Срби ће морати тражити помоћ са треће стране. Опстати се мора.

СНФ саветује Србе са севера Косова, да не очекују ништа од уцењене кукавице Александра Вучића, који их већ 12 година упорно лаже и манипулише. 12 година је више него довољно да се види „ко је вера а ко је невера“. Александар Вучић и његова Српка листа су се доказали.

СНФ даје пуну подршку борби и политичкој активности Александра Арсенијевића и Стефана Вељковића, као и свих слободољубивих и родољубивих покрета и појединаца..

У Грачаници,
08.08.2024.
Информативна служба СНФ

Извор:
ПОКРЕТ ЗА ОДБРАНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ