Протест

protest

Поздрав људи,

Велики протест против ископавања литијума биће одржан у Београду 10. августа са почетком у 19х на Теразијама.

На тај датум истиче 40 дана које је СЕОС дао Влади Србије да усвоји закон о ископавању литијума и спречи гажење сопствене одлуке да обустави Пројекат Јадар

Протест организују еколошке организације које се годинама боре против загађења животне средине и које сада стоје уједиње против овог зла које се надвило над Србијом и криминалног режима који покушава да отвори рудник против воље народа.

У држави у којој постоји само привид демократије, где не постоји владавина права и где сами доносиоци одлука свакодневно крше Устав, једино место где може да се брани народна воља јесте улица.

Позивају се сви грађани Србије који су против ископавања литијума без обзира на политичко и идеолошко опредељење. Ово је протест за добробит свих грађана. Политичари и страначки активисти су добродошли, али без страначких обележја. Моле се учесници протеста да дођу са транспарентима, еколошким порукама и искључиво са заставама Србије, дакле без застава других земаља и порука које дехетерогенизују масу. Време је да научимо да пошаљемо поруку да народ Србије стоји уједињен и свако носи свој део орговорности.

Еколошке организације које организују протесте одричу се истицања сопствених обележја и логотипова како не би дошло до тумачења протеста као сампоромоције.

Рудника неће бити, копати нећете. Београд 10.8 у 19х, видимо се. Рио Тинто мрш из Србије!

Бојан Симишић Еко Стража