Вучић: Стравичан злочин у Сребреници

vucic izdajnik i ratko mladic heroj

И први потпредседник Владе Србије Александар Вучић је рекао шта мисли о ратним дешавањима у Сребреници. Каже да му није проблем да оде у Сребреницу, али пре тога жели да разговара са људима, јер не жели да се његов одлазак тамо схвати као провокација са било чије стране.

– Мислим да је кључна ствар за све нас да, пре свега, размишљамо о будућности. Јер, докле год ми све време будемо причали о прошлости, ми о будућности нећемо размишљати, рекао је Вучић у интервјуу Дневном авазу.

Да не буде забуне, додао је он, не желим да се скривам иза било кога ко је лажно у име народа којем припадам починио тај стравични злочин.

– Стравични, језиви злочин, толико страшан, да вас је срамота што неко ко је у томе учествовао припада вашем народу. Видите, није ми тешко то да кажем. Да ли су Срби такви због тога што се догодило у Сребреници? Да ли су Бошњаци такви због тога што се догодило на неким другим местима, на Озрену, где су неким Србима главе одсецане, у мањем  обиму, у мањем броју? Не. Нису, сматра Вучић и истиче да ти „који су одговорни за те страшне злочине морају одговарати док ће нама другима, нажалост, требати много, много времена да изградимо међусобно поверење“.

– Не треба продубљивати разлике Срба и Бошњака и увек их истицати у први план. Желим да разговарам и са руководством у Сарајеву и са званичницима у Бањалуци шта је то што треба урадити да бисмо градили поверење између два народа, закључио је Вучић.

БЕТА