УН: Једини начин да се заустави покољ у Појасу Газе је да се Израел примора на прекид ватре

gaza

Људи су ужаснути оним што се дешава у Гази и узнемирени јер политичари не одговарају на њихове захтеве за акцију против Израела, али „политика није у складу са улицом“, сматра представница УН.

Једини начин да се заустави „покољ“ у Појасу Газе је да се Израела примора на прекид ватре, док су Палестинци у енклави „заробљени у паклу без преседана“, поручила је данас Франческа Албанезе, специјални известилац УН за окупиране палестинске територије.

„Не постоји начин да буду безбедни у Гази. За мене је шокантно да постоји чак и резолуција Савета безбедности УН којом се наређује прекид ватре, а она још увек није на снази“, рекла је она за „Ал Џазиру“ из Катаније у Италији.

Истакла је да је реакција широм света на израелски рат у Гази утихнула последњих недеља након што су угушени антиратни протести.

Људи су ужаснути оним што се дешава у Гази и узнемирени јер политичари не одговарају на њихове захтеве за акцију против Израела, али „политика није у складу са улицом“, оценила је Албанезе.

Навела је да је ниво насиља и напетости у Појасу Газе ескалирао, али је додала да не види никакав „опипљив сигнал“ да ће то зауставити рат, упркос текућим преговорима о примирју.

Извор:
НСПМ