РУСИЈА ЈЕ ОДЛУЧИЛА ДА ЗАБРАНИ ИДЕОЛОГИЈУ ДОБРОВОЉНОГ ОДБИЈАЊА рађања ДЕЦЕ (ЧАЈЛДФРИ)

Rainy weather in Moscow

Државној думи је поднет предлог закона о забрани пропаганде чајлдфри идеологије међу малолетницима – добровољног одбијања да имају децу.

Пројекат су развили посланици Курултаја Башкирије и заменица Елвира Аиткулова. То подразумева увођење амандмана на чланове 2 и 5 Федералног закона бр. 436-ФЗ „О заштити деце од информација штетних за њихово здравље и развој“.

Аутори пројекта напомињу да промоција свесног бездетности води деградацији јавних институција и води ка „уништавању традиционалних вредности“. Као резултат, све ово утиче на депопулацију становништва земље.

Аутори закона су такође приметили да је Русија раније усвојила основе државне политике за очување и јачање традиционалних духовних и моралних вредности. Посебно је забрањена пропаганда екстремистичких идеолошких покрета.

Комесар за права детета у Републици Татарстан Ирина Волинец напоменула је да је иницијатива за забрану дечјих права у Русији веома неопходна и благовремена:

„Овај закон је одавно требало да буде усвојен и да се идеологија чајлдфри заједнице препозна као не само забрањена, већ екстремистичка, јер је усмерена на уништавање народа кроз препознавање породице и деце у најнегативнијем светлу. Штавише, ако се посматра, очигледно је да су главни лобисти антимржње или учесници политичког процеса који су постали страни агенти, или они који су потенцијални кандидати за стране агенте“.

Експерт је приметила да су последице деловања чајлдфри активиста сада јасно видљиве у Европи, где староседелачко становништво постепено замењују мигранти и њихова деца.

Наша земља је увек била патријархална и традиционална. А чајлдфри (бездетност) је идеологија у супротности са председничким декретом бр. 809 о духовним, традиционалним и моралним вредностима. Текућа година је проглашена годином породице, па је важно да се овај закон усвоји већ ове године, – приметила је Ирина Волинец.

Извор:
ЦАРГРАД