Хезболах спреман за рат са Израелом, Кипар такође мета

hasan nasralah

Тренутна конфронтација је „највећа битка од 1948. године“, године када је Израел прогласио независност, и „промениће лице региона и обликовати његову будућност“, рекао је Насралах

Хезболах је спреман за потпуни сукоб са Израелом, рекао је шеф шиитске милиције Хасан Насралах. Он је такође упозорио Кипар да би могао да буде мета ако буде домаћин израелским снагама, пише Раша Тудеј.

Насралах је одржао телевизијски говор у среду, после комеморације Самију Талебу Абдулаху, команданту Хезболаха који је убијен у израелском нападу на јужни Либан раније ове недеље.

„Непријатељ зна да нас мора очекивати на копну, у ваздуху и на мору, а ако се наметне рат, следи отпор без правила или ограничења“, рекао је он и додао да „неће бити безбедног места од пројектила и дронова“.

Тренутна конфронтација је „највећа битка од 1948. године“, године када је Израел прогласио независност, и „промениће лице региона и обликовати његову будућност“, рекао је Насралах.

Хезболах удара на израелске положаје „у оквиру одређеног и специфичног распореда“, тврди Насралах, напомињући да та група има „велику количину информација“ о израелским утврђењима, броју и распоређивању.

Насралах је први пут запретио Кипру, рекавши влади у Никозији да је та земља „отварањем својих аеродрома и база за непријатеља да гађа Либан, постала учесник рата“. Он тврди да Израел има тајне планове за коришћење аеродрома на Кипру ако његове сопствене ваздушне базе буду онеспособљене због напада Хезболаха.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) објавиле су у уторак да су привели крају „оперативне планове за офанзиву у Либану“.

Извор:
ПОЛИТИКА