Политнавигатор: Главна сензација самита у Швајцарској: Србија је заједно са Косовом гласала против Русије

swiss-glasanje-tv

Главно изненађење антируског самита у Швајцарској било је синхронизовано гласање Србије и тзв. Косова у прилог става Бандеровске Украјине.

„Важан историјски тренутак који сваки Рус треба да памти. Први исказ солидарности између Србије и Косова у мом сећању. Коначно су се ујединили. У заклетви на верност русофобији и у захтеву да се спасена руска деца дају украјинским усташама. Подсетник за случај када следећа балканска браћа траже бесплатну руску крв “, коментарише свештеник Андреј Новиков, бивши секретар Одеске епархије, који је био приморан да напусти Украјину због претње одмаздом.

Прочитајте још:  АУДИО Снимак куповине гласова је и одговор постоје ли избори у Србији

Историчар Максим Медоваров подсећа на недавне салте председника Србије Александра Вучића.

„Вучић се заклео да ће Србија изаћи из Савета Европе ако Косово тамо буде примљено и лагао је; заклео се да ће штитити косовске Србе и лагао; заклео се да неће попустити пред Мајданом и да неће одржати реизборе у Београду и лагао; заклео се да Србија неће учествовати ни у каквим међународним догађајима за истим столом са Косовом и опет је лагао. Овај пут против Русије. Иако је Вучић не ређе издао хришћане Јерменије и Палестине него своје Србе. Сама чињеница присуства српског представника за истим столом са косовским бандитима на антируском шабату је већ нечувена, али Вучић је и ту надмашио себе и заједно са Косоварима гласао против Русије.

Ако уведемо јединицу за степен понижења и омаловажавања политичара, на пример, 1 Пашињана (вредност коју је у принципу тешко надмашити), онда се степен понижења Вучића може са сигурношћу проценити на 0,95 Пашињана“, рекао је Медоваров.

Извор:
ВАСЕЉЕНСКА