Дивљи оригано – Непобедиви борац против инфекција

origano

Уље дивљег оригана убраја се у најмоћније природне лекове. Изванредан је антибиотик који ефикасно сузбија бактерије, па чак и оне које су резистентне на класичне медикаменте. Предност овог биљног, потпуно природног препарата, огледа се у томе сто блокира ‘дисање’ бактерија, док класични антибиотици заустављају њихов метаболизам, против чега се микроорганизми боре мутацијама.

Научна истраживања потврдила су постојање широког спектра деловања уља дивљег оригана антибактеријско, антивирусно, антигљивично, антисептичко и анти паразитско. Овај препарат показао се као веома ефикасан у случају инфекције ешерихијом коли, салмонелом, кандидом и стафилококом.

Поред тога, уље дивљег оригана у потпуности елиминише алергије и проблеме са синусима те ефикасно отклања упале и болове. Овај природни препарат користи се и у случају дигестивних тегоба, као што су отежана пробава и дијареја, отклања последице уједа инсеката и благотворно делује у случају зубобоље, реуматизма, кашља и бронхитиса. Користи се орално, топикално и инхалаторно. Кључни састојци оригано уља јесу карвакрол и тимол који делују синергијски, што објашњава његову моћ (26 пута је јачи од фенола). Дивљи оригано је права ризница минерала, као што су калцијум, магнезијум, цинк, гвожђе, калијум, бакар, бор, као и витамини Ц, А и Б3.

НАРОДНИ ЛЕК