Израелски министар националне безбедности Итамар Бен Гвир: Израел да поново успостави своја насеља у појасу Газе и „охрабри добровољну емиграцију” Палестинаца

ben-gvir

СДЕРОТ – Израелски министар националне безбедности Итамар Бен Гвир позвао је данас Израел да поново успостави насеља у појасу Газе и „охрабри добровољну емиграцију” Палестинаца из енклаве.

Он је то поручио на митингу за поновно израелско насељавање појаса Газе у граду Сдерот, преноси Ал Џазира.

„То је морално! То је рационално! То је у реду! То је истина! То је Тора и једини начин! И да, то је такође хумано”, рекао је лидер ултранационалистичке партије Отзма Иехудит, јавља Танјуг.

Бен Гвир се такође осврнуо на одобрење дистрибуције помоћи у палестинску енклаву, коју су најближи савезници Израела захтевали да се прошири.

„Срамота ме је што сам једини у кабинету који је гласао против пребацивања пошиљки у Газу преко (прелаза) Керем Шалом. Хоћете хуманитарно поступање? Вратите отете”, рекао је министар.

На скупу се обратио и министар комуникација Шломо Кархи из владајуће партије Ликуд, који је позвао Израел да поново изгради насеља у Гази и „да захтева високу цену од Хамасових нациста, али и да брани нашу нацију и домовину”, пише Тајмс оф Израел.

„Избрисаћемо срамоту из 5.765. године насељима из 5.785”, рекао је он, мислећи на хебрејску годину у којој се Израел потпуно повукао из Газе и на предстојећу хебрејску годину која почиње на јесен.

Извор:
НСПМ