Грузија не одустаје од закона о страним агентима, лидер владајуће партије одбио да прими О`Брајена

irakli kobahidze

БЛИНКЕНОВ ПОМОЋНИК СТИЖЕ У ТБИЛИСИ ДА СПРЕЧИ ИЗГЛАСАВАЊЕ ЗАКОНА ПРОТИВ АМЕРИЧКИХ СУБВЕРЗИВНИХ НВО

* Грузински премијер Иракли КОБАХИДЗЕ: „Сценарио Мајдана се неће поновити у Тбилисију. Ово није Украјина [Виктора] Јануковича, ово је обновљена суверена држава која може да одговори на свако насиље и покушај насиља. Изгласаћемо закон „О транспарентности страног утицаја“, који ће помоћи да се оконча радикализација која је у Грузији вештачки наметнута из иностранства“

_________________________________________________________________

ВЛАСТ Грузије не престаје да пркоси Вашингтону. Али, више не само тиме што не одустаје од намере да донесе своју верзију закона о страним (фактички америчким) агентима.

Ресорни комитет парламента Грузије подржао је коначну верзију предлога тог закона. А посланици ће о њему гласати 14. маја.

Из Сједињених Држава усмеравани демонстранти ће сигурно покушати да онемогуће изгласавање тог закона.

Тбилиски ТВ канал Мтавари Архи објавио је да 13. маја у центру главног града Грузије било  „најмање 200 хиљада људи“.

Влада премијера Ираклија Кобахидзеа већ је против демонстраната користила специјалну опрему да растеривање масе када је почело подизање барикада.

За Вашингтон је Кобахидзеова непопустљивост поводом страних агената својеврсна побуна и – отказивање послушности.

Због тога помоћник америчког државног секретара Џејмс О’Брајен 14. маја ватрогасно стиже у Тбилиси.

Међутим, Бидзина Иванишвили, оснивач владајуће партије Грузијски сан – Демократска Грузија, одбио је да се састане са О`Брајеном!

То Американци нису доживели од Грузије од распада СССР.

А још је Кобахидзе поручио и О`Брајену и свим америчким филијалама у својој земљи:

„Сценарио Мајдана се неће поновити у Тбилисију. Опозиција, која се потпуно дискредитовала, нема ресурсе за обојену револуцију. Ово није Украјина [Виктора] Јануковича, ово је обновљена суверена држава која може да одговори на свако насиље и покушај насиља“.

Кобахидзе је рекао да ће грузијски парламент 14. маја изгласати за закон „О транспарентности страног утицаја“, који ће помоћи да се оконча радикализација која је у Грузији вештачки наметнута из иностранства и да се створи јаче гаранције за дугорочни мир и стабилност.

Извор:
ФАКТИ