Празник Цвети свечано прослављен у манастиру Тројеручице

ksenofont

На празник Цвети Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу  Г.Г. Ксенофонт служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Пресвете Богородице Тројеручице у Мушветама уз саслужење више свештенослужитеља епархије. Већи број верника се на Литургији причестио пресветим Тајнама Христовим.

Владика Ксенофонт се надахнутом беседом обратио својој пастви:

„Господ нам је дао много више него што су то људи очекивали, дао нам је искупљење од ђавола, од гријеха и од смрти. Посвједочио нам је, дакле, да се ни један од нас не плаши, каква год да изгледају страшна страдња овдје на земљи, а свако од нас пролази раније или касније, и кроз неке трагедије и кроз неке муке, мање или више, споља очигледне, али свако зна шта осјећа, једино Христом распетим и васкрслим можемо да превазиђемо, можемо да са апостолом Павлом говоримо: „Све могу у Христу који ми моћи даје“.

Нека би Господ Христос који је исти и данас када је овако славно праћен људима улази у Јерусалим, и када онако стидно на Крсту виси, и када онако славно васкрсава трећи дан по распећу своме, нека би нам Он био вјечити сапутник, вјечити заштитник и вјечити васкрситељ, да можемо све дане живота свога и ми да говоримо: „Благословен који долази у име Господње, осана во вишњих“. Амин. Боже дај.“

Извор:
ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА У ЕГЗИЛУ