Руси ракетирали хотел у Черњигову док је у њему било саветовање украјинских и НАТО официра

iskander

УКРАЈИНЦИ ПРИЗНАЈУ ДА ЈЕ БИЛО ПРЕКО 50 „НАСТРАДАЛИХ“ – АМЕРИКАНАЦА, НЕМАЦА ПОЉАКА…

* Могуће је да је међу погинулима (или теже рањенима) и командант украјинског фронта «Север» генерал-потпуковник Дмитриј Красиљников

* Владимир Зеленски је атипично одреаговао на овај удар. Он се обично својој јавности обраћа увече, а поводом разарања черњиговског хотела огласио се сат и по након удара и фактички оптужио Американце да су криви за губитке. Критиковао је и Немце

________________________________________________________

РУСИ су извели разоран ракетни удар по украјинском командном месту у Черњигову.

Ни украјински медији не искључују да је том приликом погинуо или теже рањен командант украјинског фронта «Север» генерал-потпуковник Дмитриј Красиљников.

Заменик шефа кабинета председника Украјине – Алексеј Куљеба – изјавио је да је „настрадалих било преко 50“. Није, међутим, прецизирао шта подразумева под „настрадалима“.

Потом је Вјачеслав Чаус, шеф војне администрације Черњигова, навео да се радило о три ракетна удара потпуни разорили осмоспратницу која је раније била хотел, а управо у њој је у време удара било саветовање украјинских и натовских официра.

Да се радило и о високим официрима – потврђује и то што су по рањене кола хитне помоћи стигла и из Кијева.

Владимир Зеленски је атипично одреаговао на овај удар по Черњигову.

Он се обично својој јавности обраћа увече, а поводом разарања черњиговског хотела огласио се сат и по након удара и фактички оптужио Американце да су криви за губитке.

Критиковао је и Немце, а о Французима је ћутао.

Међу „настрадалим“ је ипак највише било Пољака.

Украјинци по интернету шире тврдње да је први удар нанесен ракетом „Искандер“, а да је други био фаталан и за део оних који су спасавали жртве првог удара.

Извор:
ФАКТИ