Путин: Застрашују народ да ћемо их напасти, желе да им избију новац из џепа

putin

Више западних званичника покушало је да прикупи подршку за додатну помоћ Украјини тврдећи да Москва неће стати ако Кијев буде поражен на бојном пољу

Москва не тражи конфронтацију са америчким вазалима у источној Европи, изјавио је у среду руски председник Владимир Путин, преноси Раша Тудеј.

Више западних званичника покушало је да прикупи подршку за додатну помоћ Украјини тврдећи да Москва неће стати ако Кијев буде поражен на бојном пољу. Путин се осврнуо на ове тврдње током посете ваздухопловној бази Торжок у Тверској области.

„Ово је бесмислица“, рекао је руски председник, истичући диспаритет у руској потрошњи за одбрану и буџетима војске НАТО-а.

„Тврдње да ћемо после Украјине напасти Европу – то је потпуна бесмислица и застрашивање сопственог становништва само да би из њих избили новац.

„ Амерички сателити“ у источној Европи немају разлога за страх, додао је Путин. Разговор о потенцијалном руском нападу на Пољску, Чешку Републику или балтичке државе само је пропаганда влада које настоје да уплаше своје грађане „да би извукли додатне трошкове од људи, како би их натерали да носе овај терет на својим плећима“.

НАТО пришао близу

НАТО се шири према границама Русије, а не обрнуто, рекао је Путин и додао да Русија само „штити наш народ на својим историјским територијама“.

„Дошли су тачно до наших граница. Јесмо ли отишли преко океана до граница Сједињених Држава? Не, они нам се приближавају и пришли су веома близу“,  рекао је он.

Извор:
ПОЛИТИКА