Даниил Туленков: ДИЗАЈН ЗА НАИВЧИНЕ

Terrorist attack in the Crocus City Hall concert venue in Moscow

Да, за терористички напад највероватније ће бити окривљен ИСИС.

Наћи ће се и нека будала која ће преузети одговорност.

Али то не треба никога да завара.

Нико од наводних извођача у овом сценарију није и не може бити субјект који самостално одлучује и делује на сопствени ризик.

Штавише, ако неки брадати сероња преузме директну одговорност у име вилајета, то ће само доказати оно што је требало да буде јасно од самог почетка.

Рат против нас воде неупоредиво моћније снаге, а Украјинци у овој шеми реално нису ништа друго до једна од варијанти топовског меса.

И „руска инвазија на Украјину“ нема с тим никакве везе.

Ово је само превентивни удар против најмоћније и најагресивније авангарде непријатеља.

А пошто Украјинци ни после две године не могу да изведу тај удар, газде ће сад користити нове карте, отварајући епоху унутрашњег терора.

Других опција једноставно нема.

Јасно је да Украјина никад не би преузела одговорност за директан терористички напад.

За колаборанте који се представљају као „ослободилачки покрет“, организовање таквог масакра је потпуно нелогично.

Сходно томе, овде не може а да се не појави „исламска намештаљка“.

Шема њу хитно захтева, и мени је то било очигледно чак и кад сам први пут погледао видео. Рукопис је карактеристичан.

Па, генерално, у овом случају морате разумети само једну важну ствар.

У исламском свету постоји само један играч способан да доноси независне одлуке и преузме за њих пуну одговорност: то су талибани.

А талибани су се о овом терористичком нападу изјаснили.

Једноставно, не постоје друге силе у исламском свету које имају такав ниво субјектности.

`Чак ни Хамас не игра сам и увек погледује на одређене спољне силе.

ИСИС је потпуна прокси творевина западних обавештајних служби. Изразито модернистички, антитрадиционалистички пројекат, заснован на намерној бруталности и жестини у духу стрипова, који поседује карактеристичан медијски приступ заснован на разумевању западних (европских и америчких) културних кодова и који јасно рачуна на одређену публику.

Менталитет блискоисточних и афричких народа је имун на медије и акције ИСИС-а. Сходно томе, за њих је то увек била једна од многих других група, лишена магије ужаса, страха и апсолутног зла.

Опасности и претње ИСИС-а на истоку увек су се процењивале на основу тога колико бораца заиста могу да доведу на бојно поље. И то је све. Никад није било других фактора у њиховој процени.

А у односу на западног просечног грађанина, ИСИС зрачи магнетним духом неке паклене силе, доведене до злокобног савршенства, јер је за то скројен. Ради тога је створен и коришћен.

Стога, сваки случај употребе ИСИС-а са акцентом на масовне медије разоткрива исте диригенте, који искоришћавају симболику стрипова.

Пошто режисери овог пројекта Русе сматрају носиоцима европског културног кода, очекује се да ће ефекат на њих бити исти као и на Французе или Шпанце.

Сврха овог терористичког напада је да се створи утисак отварања „другог фронта“ против Русије и усађивање идеје: док се ви борите са братским народом и тресете песницама према Вашингтону, светско зло је подигло главу и ударило право у срце ваше земље.

Ето до чега вас је довео Зли Деда.

Али то је, наравно, потпуна глупост, дизајнирана за наивчине.

Све се управља са једног места.

Не слушајте америчке полит-комесаре.

Комесар лаже.

Извор:
ИСКРА