Орбан: Могуће је да ће трупе Запада бити у Украјини за који месец

orban

Оно што је сада апсурдно и немогуће поверовати, може постати стварност за два или три месеца

Мађарски премијер Виктор Орбан, гостујући на Радију Кошут, није искључио да ће западне трупе бити у Украјини за 2-3 месеца, пошто претходни развој сукоба показује да оно што је на први поглед мало вероватно, после неког времена постаје реалност, пишу РИА Новости.

„Најалармантније је да је пре два-три месеца то било немогуће замислити, два-три месеца касније то постаје свакодневница. Сећам се када су Немци рекли да нису спремни да пошаљу убојито оружје у Украјину, ми ћемо послати бољу опрему, шлемове… А сада кажу да би Немачка требало да пребаци Украјини такве ракетне системе који могу да гађају чак до Москве или, у најмању руку, далеко у Русију“, рекао је Орбан одговарајући на питање водитеља о могућности слање западних трупа у Украјину.

Орбан је поновио да ће „оно што је сада апсурдно и немогуће поверовати постати стварност за два или три месеца“.

Американци гурају Мађаре у рат

Премијер Мађарске Виктор Орбан, недавно је објавио снимак на друштвеној мрежи Икс у којем говори о „тешком периоду у америчко-мађарским односима“ и тврди да САД дају Мађарској неприхватљиве захтеве.

„Траже нам да уђемо у рат, а то не можемо. Очекују да говоримо исто што и они, да су миграције добра ствар, а ми мислимо да су миграције лоша ствар. Очекују да подржавамо ЛГБТQ права, али ми верујемо у породицу“, указао је Орбан.

Због ових разлика је администрација Џозефа Бајдена, оценио је Орбан, одлучила да замени власт у Мађарској финансирајући левичарске партије, медије и невладине организације.

„Ми јесмо савезници, али нисмо робови“, закључио је Орбан и додао да амерички Републиканци имају више разумевања за Мађарску.

Мађари против слања трупа у Украјину

У Мађарској, 86 одсто грађана противи се могућем слању трупа са Запада у Украјину, показали су резултати најскоријег истраживања, које је спровео мађарски центар за испитивање јавног мњења „Сазадвег”.

Анкетирано становништво најпре је упитано да ли се слаже са „слањем војски европских или НАТО држава да се боре у Украјини”, на шта је 86 одсто испитаника дало негативан одговор, 11 одсто позитиван, док око три одсто није знало шта да одговори.

Извор:
ПОЛИТИКА