НА БЛАГОВИЈЕСТИ ВЕЛИКИ СКУП У БЕОГРАДУ И ПОТПИСИВАЊЕ ПЕТИЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРБИМА

pokret krajisnika

Покрет Срба Крајишника позвао је све патриотске организације и појединце да се 7. априла, на празник Благовијести, окупе пред Црквом Светог Марка у Београду, гдје ће бити потписивана петиција чији је циљ да Скупштина Србије усвоји резолуцију о геноциду над српским народом у Независној Држави Хрватској /НДХ/, етничком чишћењу и борби против ревизије истине о српском страдању.

Потпредсједник Извршног одбора Покрета Срба Крајишника Славен Стевелић изјавио је Срни да резолуција о геноциду превазилази сва страначка обиљежја и организације, а да сам скуп представља есенцију српских патриота из цијелог региона са јасном поруком да се од овог пројекта неће одступити ни милиметар.

„Нећемо дозволити ниједног момента повлачење“, рекао је Стевелић и истакао да иницијативу од старта прати слоган „Вријеме је“.

Према његовим ријечима, неки и сада кажу да није вријеме за резолуцију, али да су у Удружењу свјесни да су и у самој Србији почели „да буше истину о страдањима Срба у НДХ“ и да се томе мора стати на пут. „Имамо више од 4.000 потписа до сада. Требало је у два дана да их буде бар 500.000, али ми Срби смо успавани и не схватамо оно шта нам се дешава. Вријеме је да то схватимо“, указао је Стевелић.

Он је напоменуо да је Удружење припремило професионалне камермане који ће снимити учеснике скупа и њихове поруке ради медијског дјеловања за скупљања потписа за заједничку иницијативу. „Дозвољено је слободно рекламирање у виду застава, транспарената и других обиљежја свих организација које се поистовјећују са нашим програмом“, рекао је Стевелић. Он је додао да је планирано да сви учесници заједно са Тамбурашким оркестром „100 посто ћирилица“, који он води, отпјевају пјесму „Успаванка за Јасеновац“.

„У њему би се сви заједно појавили и послали поруку свијету да нисмо заборавили и да знамо наша права, али и обавезе према сваком српском мученику, а посебно према разапетој, закланој и мучки убијеној српској дјеци“, рекао је Стевелић.

Он је истакао да више од милион српских жртава то чека скоро осам деценија. „Сви медијски центри биће благовремено обавијештени, а одржавање скупа пријављено надлежним органима. Ово окупљање као и наше изјаве треба да буду достојанствени и поносни као што то само Срби умију. Из тог разлога пропагирање политичких ставова сматраћемо непримјереним“, рекао је Стевелић.

Он је навео да вјера и снага заједничких порука представљају српско буђење којег су сви толико жељни, а изгласавање резолуције о геноциду гаранцију за миран, напредан и спокојан живот потомцима.

Покрет Срба Крајишника позвао је средином прошлог мјесеца све држављане Србије да се одазову потписивању петиције да у парламенту Србије буде донесена резолуција о усташком геноциду над српским народом у НДХ како би коначно била исправљена вишедеценијска неправда према страдалима и спријечен све отворенији ревизионизам.

Онлајн петицију под називом „Петиција за доношење резолуције о геноциду над српским народом у НДХ од 1941. до 1945. године“ могу потписати сви који имају држављанство Србије, без обзира на то да ли живе у Србији, али и сви људи добре воље јер ће након 10.000 прикупљених потписа, колико је законски потребно, иницијатива прерасти у акцију „Милион потписа за милион жртава“.

Иницијатори петиције су осмислили да потписивање прати слоган „Вријеме је“, а да потписници који то желе сниме себе и посредством „Вибера“ пошаљу овај слоган на бројеве телефона: 0038164/544-7778 и 0038161/155-2074 како би се акција омасовила.

Извор:
ЈАДОВНО