Скандал све већи: Напад на Кримски мост планирао командант немачког ратног ваздухопловства

ingo gerharc olaf solc

Главна уредница РТ и медијске групе „Расија севодња“ саопштила је да је добила занимљив 40-минутни аудио снимак и да једва чека да га објави

Главна уредница РТ и медијске групе „Расија севодња“ Маргарита Симоњан објавила је имена високих официра Бундесвера који су разговарали о нападу на Кримски пост.

Како је навела, ради се о команданту немачког ратног ваздухопловства Ингу Герхарцу, бригандом генералу Франку Грефеу и сарадницима у ваздушно-оперативном центру Фенску и Фростедту.

Она је претходно саопштила да је добила аудио-снимак на којем високи официри Бундесвера разговарају о нападима на Кримски мост.

„Моји другови у униформи рекли су ми нешто изузетно занимљиво баш на дан када је немачки канцелар Олаф Шолц рекао да НАТО није и да неће учествовати у украјинском сукобу. Снимак је толико фасцинантан, да заиста желим да га објавим и обрадујем пратиоце. На том занимљивом снимку, високи официри Бундесвера разговарају о томе како ће бомбардовати (пажња!) Кримски мост“, написала је Симоњан на Телеграму.

Додала је да су официри разговарали како да то што лукавије ураде „како би њихов Шолц могао да настави да прича како с тим нема никакве везе“.

Према њеним речима, у 40-минутном аудио снимку, официри Бундесвера помињу и америчку и британску војску, „лежерно говорећи да су оне већ дуже време директно укључене у сукоб“.

„С тим у вези, упућујем званичан новинарски захтев немачком амбасадору, немачком министру спољних послова и Шолцу лично: Како то заправо треба разумети? Није ли сада време да Русија активно подсети Немачку како су се за њу прошли пут завршиле експлозије руских мостова?“, упитала је.

„Волела бих да одговор, као што је уобичајено у свим захтевима ваших медија, видим данас до ручка“, закључила је Симоњан.

Раније је француски председник Емануел Макрон изјавио да се ЕУ сложила да створи „девету коалицију за дубоке ударе“ – снабдевајући Украјину ракетама средњег и дугог домета.

Неколико лидера европских земаља одмах је осудило тај став, рекавши да нису спремни да учествују у сукобу са Москвом.

Шолц је убрзо након Макронове изјаве објавио да нема планове да пошаље крстареће ракете дугог домета „таурус“ у Украјину.

Раније је начелник Главне обавештајне управе Украјине КирилБуданов најавио нове нападе украјинских оружаних снага на Кримски мост.

Извор:
РТ