Кинески научници створили прво „AI дете“ на свету

Science,Technology,Concept.,Education,Technology.,Edtech.

Тонг Тонг може сам да учи, себи додељује задатке, тумачи људске намере и показује емоције као што су радост, бес и туга.

Девојчица Тонг Тонг је представљена на изложби „Frontiers of General Artificial Intelligence“ у Пекингу крајем јануара, У питању је виртуелни AI ентитет са способностима сличним онима које има дете од три до четири године, објавио је „South China Morning Post“.

Тонг Тонг може сам да учи, себи додељује задатке, тумачи људске намере и показује емоције као што су радост, бес и туга.

„Тонг Тонг поседује ум и настоји да разуме људе. Она разликује добро од зла, изражава своје ставове у разним ситуацијама и има моћ да обликује будућност“, наводи се у видеу који је представља јавности.

Тонг Тонг је развио Пекиншки институт за општу вештачку интелигенцију (BIGAI) на челу са реномираним компјутерским научником, примењеним математичарем и когнитивним AI научником Џу Сонгчуном.

Посетиоци изложбе су је наводно гледали како подешава оквир за слике, чисти просуто млеко и обавља друге задатке, преноси Index.hr.

„Тонг Тест има за циљ да осигура да се вештачка интелигенција може неприметно интегрисати у људска окружења. Овај иновативни приступ означава нови правац у тестирању вештачке интелигенције, наглашавајући практичне могућности и вредности за развој вештачке интелигенције која користи друштву“, објаснили су научници.

Очекује се да ће Тонг Тонг у будућности коегзистирати са људима.

Извор:
Н1ИНФО