Луис Ињасио Лула да Силва:: Ово што се дешава у Појасу Газе са Палестинцима десило се када је Хитлер решио да убија Јевреје. Нетанјаху: Лула да Силва прешао „црвену линију“, амбасадор Бразила добија протестну ноту

lula

ТЕЛ АВИВ – Премијер Израела Бењамин Нетанијаху рекао је данас да је бразилски председник Луиз Инасио Лула да Силва прешао црвену линију када је упоредио израелски рат против Хамаса са Холокаустом.

„Речи председника Бразила су срамотне и алармирајуће. Овде се ради о тривијализовању Холокауста и покушају да се нашкоди јеврејском народу и праву Израела да се брани”, рекао је Нетанијаху, пренео је Тајмс оф Израел.

Он је додао да је поређење Израела са Холокаустом и Хитлером прелазак црвене линије.

„Израел се бори за своју одбрану и обезбеђивање будућности, док се не оствари потпуна победа, док поштује међународни закон”, истакао је Нетанијаху.

Бразилски амбасадор ће сутра доћи на разговор у израелско министарство спољних послова како би му се уручила протестна нота.

Претходно је Лула рекао на самиту Афричке уније да се „оно што се дешава у Појасу Газе са палестинским народом, није десило ни у једном другом моменту у историју”, али је онда додао:

„Уствари, десило се: када је Хитлер решио да убија Јевреје”.

Извор:
НСПМ