Бењамин Нетанјаху: Израелска војска мора да изведе операцију у Рафи, где се налази 1,4 милиона Палестинаца, иначе ће изгубити рат против Хамаса

netanjahu

Израелска војска мора да изведе своју операцију у граду Рафа на југу Појаса Газе, где се налази 1,4 милиона Палестинаца, иначе ће „изгубити рат“ против палестинског покрета Хамас, изјавио је вечерас израелски премијер Бењамин  Нетанјаху.

Нетанјаху је новинарима у Јерусалиму рекао да ће израелска војска извести своју операцију у Рафи чак и у случају договора са Хамасом о ослобађању талаца који се још налазе заробљени у Појасу Газе.

Упркос упозорењу међународне заједнице,  Нетанјаху је недавно најавио велику операцију у Рафи како би наводно потпуно уништио Хамас, који се налази на власти у Појасу Газе.

Израелски премијер је раније рекао да ће његова војска омогућити цивилима да напусте зону сукоба, али није објаснио где би Палестинци могли да оду.

У међувремену  Нетанјаху се налази под притиском израелске јавности која тражи нове изборе и што бржи завршетак рата, а протести се једном недељно одржавају пред зградом Владе.

Извор:
НСПМ