КиМ: Душко Арсић из Матичана код Приштине осуђен на 13 година затвора

dusko arsic

Душко Арсић из Матичана код Приштине осуђен је данас првостепено на 13 година затвора због наводно почињеног ратног злочина током 1999. године.

Судско веће Основног суда у Приштини састављено од троје Албанаца саопштило је да је потврђено да је током процеса потврђено да је Арсић починио кривично дело за које је оптужен.

У предмету против Арсића, тужилац Адем Дема у завршној речи је истакао да је из изведених доказа утврђено да је оптужени извршио кривично дело са умишљајем у саизвршилаштву.

Душку Арсићу се на терет ставља злочин против цивилног становништва, да је током ратног периода на Косову, од јануара до јуна 1999. године, учествовао у расељавању и пљачкању имовине албанског становништва.

Адвокат Небојша Влајић, бранилац оптуженог Арсића је претходно затражио ослобађајућу пресуду, наводећи да Албанац који је пријавио Арсића није оштећен, јер према њему није учињен ратни злочин.

Арсић је пријављен да је наводно починио ратни злочин посто није хтео да прода земљу особама албанске националности које су му је претходно узурпирале и фалсификованим документима превеле на своје име.

Извор:
НСПМ